Šport > Nogomet
14 ogledov

Po Torresu se je odprlo še Džeku

Džeko je po desetih tekmah v Premier League le prišel do prvega zadetka. Zabil j
1/20
Žurnal24 main
Potem ko se je v soboto odprlo Fernandu Torresu - ta je po 13 tekmah v dresu Chelseaja vendarle zabil -, je v ponedeljek svoj prvenec v Premier League po desetih tekmah dosegel še Edin Džeko.

Džeko je prvenec dočakal na gostovanju Manchestra Cityja pri Blackburnu, ki so ga varovanci Roberta Mancinija dobili z 1:0. Gostje so se veliko časa mučili z žilavimi domačini, ki jih je že v tretji minuti tekme po strelu Davida Silve rešila vratnica. Zmago je modrim prinesel rezervist Edin Džeko, ki je zadel po vsega dobrih dveh minutah igre (75. minuta tekme). Mario Balotelli je ob strelu Bosanca v prepovedanem položaju sicer zakrival pogled domačemu vratarju Paulu Robinsonu, toda stranski sodnik ni dvignil zastavice in Manchester City je iz Blackburna odnesel nove tri točke. Liga prvakov je tako za modre vse bližje ...

Sanje Arsenala končane
Arsenalovi upi na novo zmagoslavje v Premier League so se končali v nedeljo, potem ko so v zadnji minuti klonili na gostovanju pri Boltonu. Topničarje je z zadetkom z glavo pokopal rezervist Tamir Cohen. Bolton je v vodstvo sicer v 38. minuti povedel Sturridge. V 47. minuti pa je imel Davies iz najstrožje kazni izjemno priložnost, da bi podvojil vodstvo, a ni bil natančen. Boltonu se je zgrešena priložnost hitro vrnila po reku kdor ne da, dobi. Arsenal je izenačil že minuto kasneje, ko je bil natančen Nizozemec Robin van Persie. Ko se je že zdelo, da bo Arsenal prišel vsaj do točke, je na sceno stopil Cohen in odločil zmagovalca.

Boli način
Arsenal zdaj za vodilnim Manchester Unitedom štiri kola pred koncem zaostaja že devet točk, kar je bržkone preveč, da bi prišel do svoje prve lovorike po letu 2005. "Težko je prenesti način, na katerega smo izgubili," je le nekaj sekund po koncu srečanja razmišljal legendarni strateg Arsenala Arsene Wenger.

Torres prvič zabil za Chelsea
Domače je v vodstvo tik pred iztekom prvega polčasa popeljal Frank Lampard. Dolgo časa je kazalo, da se bo tekma končala z rezultatom 1:0, a je v 84. minuti udaril Fernando Torres, ki je po 13 tekmah za modre vendarle zabil svoj prvi gol za Chelsea. Podal je Nicolas Anelka, Torres pa se je v kazenskem prostoru West Hama lepo znašel in obrnil tri gostujoče branilce ter spravil žogo za hrbet vratarja Roberta Greena. Na končnih 3:0 je v sodnikovem podaljšku povišal Florent Malouda.

Petarda Liverpoola, ki še upa na Evropo

Liverpool se je tokrat znesel nad  Birminghamom (5:0). Hat-trick je na veliko veselje domačih navijačev dosegel Maxi Rodriguez, enkrat je zabil nizozemski nogometaš v vrstah redsev Dirk Kuyt, zadnji, peti zadetek pa je v mrežo gostov  po napaki vratarja Colina Doyla pospravil Joe Cole. To je bil njegov drugi zadetek v letošnji sezoni. Šestouvrščeni redsi so se tako Tottenhamu (tekma manj), ki je tokrat le remiziral proti West Bromwichu (2:2), na petem mestu, ki še vodi v evropska tekmovanja, približali na vsega tri točke zaostanka.

Chicharito rešil Manchester United

Nogometaši Manchester Uniteda so z golom Javierja Hernandeza v 34. kolu Premier League tesno ugnali nogometaše Evertona. Rdeči vragi so dolgo časa pritiskali na vrata Liverpoolčanov, ki so večji del tekme dobro zaustavljali napade domačinov, toda premoč so nogometaši Evertona morali priznati v 84. minuti tekme, ko je Tima Howarda premagal Javier Hernandez (Chicharito). Ta je izkoristil lepo podajo Antonia Valencie in z glavo z neposredne bližine premagal ameriškega čuvaja mreže v vratih Evertona.

Lestvica:
1. Man. United 73 točk

2. Chelsea 67
3. Arsenal 64
4. Man. City 59 (-1)
5. Tottenham 55 (-1)
6. Liverpool 52
...
18. Blackpool 34
19. Wolves 33 (-1)
20. West Ham 32

Angleška liga, 34. kolo:

Manchester United : Everton 1:0 (0:0)
Hernandez (84)

Aston Villa : Stoke City 1:1 (1:1)
Bent (43); Jones (20)

Blackpool : Newcastle 1:1 (1:1)
Campbell (32); Lovenkrands (17)

Liverpool : Birmingham C. 5:0 (2:0)
Rodriguez (7, 66, 74), Kuyt (24), Cole (86)

Sunderland : Wigan Athletic 4:2 (0:0)
Gyan (55), Henderson (66, 77), Sessegnon (73/11-m); Diame (52), Santo (90)

Tottenham Hotspur : West Bromwich Albion 2:2 (1:1)
Pavljučenko (27), Defoe (67); Odemwingie (5), Cox (81)

Wolverhampton Wanderers : Fulham 1:1 (1:0)
Fletcher (22); Johnson (80)

Chelsea
: West Ham United 3:0 (1:0)
Lampard (44), Torres (84), Malouda (90)

Bolton Wanderers : Arsenal 2:1 (1:0)
Sturridge (38), Cohen (90); Van Persie (48)
Davies (Bolton) je v 47. minuti zapravil enajstmetrovko.

Blackburn Rovers : Manchester City 0:1 (0:0)
Džeko (75)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.