Šport > Nogomet
331 ogledov

Po zmagi zavpil: "Sieg Heil!"

bert ehm Reševalni pas/Twitter
Nemški trener je po hitrem postopku ostal brez službe.

Precej neprimeren način za izražanje veselja nad zmago si je privoščil trener in funkcionar nemškega nogometnega kluba Teutonia 05 iz Hamburga. Zmago je namreč pospremil z nacističnim vzklikom Sieg Heil, reakcija vodstva hamburškega kluba pa je bila hitra: Bert Ehm v klubu nima več nobene funkcije.

Hamburški klub se je danes odzval na dogajanje po petkovi nižjeligaški tekmi z uradnim pojasnilom, da so se 70-letnemu trenerju in dolgoletnemu direktorju zahvalili za sodelovanje. Ehm je na neprimeren način izrazil veselje po zmagi proti favorizirani ekipi Dassendorf, njegov vzklik pa se je pojavil tudi na videoposnetku.

"Vodstvo kluba Teutonia 05, igralci, trenerji in drugi člani smo trdno proti izražanju kakršnegakoli rasizma ali nacističnih misli," je pojasnil predsednik kluba Diddo Ramm. V klubu so prepričani, da je bil vzklik popolnoma neprimeren in povsem v nasprotju s prizadevanji za mir, šport in normalno sobivanje v družbi, za kar se zavzemajo pri Teutonii.

Ehm je dejanje obžaloval, sprejel odločitev vodstva kluba in pojasnil, da je šlo za spodrsljaj, saj sicer ni privrženec takšnih idej: "Kazen je pričakovana in jo sprejemam. Žal mi je, da se je to zgodilo, šlo je za spodrsljaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice