Šport > Nogomet
46 ogledov

Podaril bo 1000 obrokov

Leicester City navijači EPA
Če bo 15. maja angleški nogometni prvak postal Leicester, bo lastnik indijske restavracije v tem mestu v trenutku precej siromašnejši, ampak tudi najbolj srečen človek na svetu. Abdul Giash je namreč pripravljen podariti 1000 obrokov tradicionalne indijske jedi kari, če bodo njegovi ljubljenci osvojili naslov prvakov.

Restavracija Abdula Giasha bo gostom - pogoj za brezplačen obrok bo, da imajo sezonske vstopnice za tekme Leicestra - ponudila pestro izbiro karijevih jedi. Lastnik se zaveda, da ga bo takšna poteza stala na tisoče funtov, a mu ni mar:

"To je priložnost, ki se ponudi enkrat v življenju. Morda bo Leicester še kdaj prvak, a če bo zdaj prvič, bo to nekaj izjemnega. Zato je vredno tega denarja," je dejal za spletni portal Yahoo Sports.

Vsi zaposleni v njegovi restavraciji podpirajo Leicester, tako da odločitev ni bila težka. "Želimo biti del praznovanja, se zahvaliti navijačem in spodbuditi nogometaše," še pravi lastnik restavracije in pri tem skromno upa, da bo njegov lokal na ulici Welforrd Road zaradi tega tudi bolj prepoznaven.

V mestu navijaška akcija

"Nikoli si nisem mislil, da bom doživel kaj takšnega. Pred sezono sem pričakoval, da bo imel klub kakšnih 40 točk in se bo udobno namestil nekje na sredini lestvice. Zdaj pa to. Nihče, ki pride v mojo restavracijo, ne more verjeti," še pravi Giash. Pri tem meri na lestvico angleškega prvenstva, kjer je Leicester trdno na prvem mestu in vse bližje presenetljivi zmagi.

Njegova restavracija se je seveda pridružila tudi mestni akciji Podprite modre (Backing the Blues), ko bodo po vsem mestu dva dni pred tekmo z Manchester Unitedom 29. aprila po hišah napeljali verige lučk v modri barvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.