Šport > Nogomet
13 ogledov

Podolski: To bo katastrofa

lukas podolski EPA
Napadalec Arsenala Lukas Podolski je prepričan, da je četrto mesto na ligaški lestvici enako pomembno kot zmaga v pokalu FA , s katero bi topničarji osvojili prvo lovoriko po letu 2005.

Arsenal se bo v finalu najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu pomeril s Hull Cityjem, za katerega igra slovenski nogometaš Robert Koren. Topničarji bodo imeli priložnost, da prekinejo skoraj desetletje trajajočo pokalno sušo, kar bi nedvomno razbremenilo dolgoletnega trenerja Arsena Wengerja, a Lukas Podolski ob tem opozarja, da domačega prvenstva ne gre zanemariti.

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
Arsenal je trenutno na petem mestu Premier League, ki ne prinaša uvrstitve v naslednjo sezono Lige prvakov, in za četrtim Evertonom zaostaja za dve točki. ''Vsako sezono si pod pritiskom, če ničesar ne osvojiš. Časopisi pišejo o tem in navijači postanejo živčni, a letos imamo priložnost, da osvojimo pokal FA in pomagamo tako klubu kot našemu šefu,'' je pred ligaško tekmo z West Ham Unitedom, ki bo na sporedu v torek, dejal Podolski.

''Ne smemo pozabiti, da smo peti''

''Obenem pa je pomembno, da dobimo nazaj četrto mesto, saj bo katastrofa, če ne bomo igrali v Ligi prvakov. Lani je bilo isto. Časopisi so pisali o tem, da smo zadnji pokal osvojili leta 2005 in bili smo pod pritiskom, ko smo igrali v polfinalu. Letos smo v finalu in seveda si želimo zmage, a druga pomembna stvar je liga. Ne smemo pozabiti, da smo peti, zato je bistveno, da pridemo nazaj na četrto mesto. Nimamo zagotovljenega mesta v Ligi prvakov, zato nas na igrišču čaka delo. Začnemo v torek,'' je povedal Poljak, ki je na pokalni tekmi z Wiganom igral dobro uro, Wenger pa mu je v letošnji sezoni le dvakrat namenil polnih 90 minut. Podolski je priznal, da nerad predčasno zapušča igrišče, a dodal, da je odločitev na strani Wengerja. ''Seveda ne moreš biti zadovoljen, če moraš z igrišča po 60, 70 minutah. To je šefova odločitev, on je trener. On odloča, kdo pride noter, kdo gre ven in kakšna je začetna enajsterica. Ni lahko, če igraš za velik klub,'' je zaključil Podolski.

Wenger: Glavni cilj je liga

Arsenalu grozi, da bi prvič po letu 1997 ostal brez mesta v elitni Ligi prvakov, zato Wenger priznava, da je Premier League prioriteta. ''Z zmago v polfinalu (pokala FA, op. a.) smo se razbremenili pritiska, vendar se moramo pobrati v ligi. Premier League je glavni cilj. Borimo se z Evertonom in odločala bo konstantnost na zadnjih nekaj tekmah. Ciljamo na pet zmag. Jih potrebujemo? Nihče ne ve, a cilj je, da zmagamo vse tekme,'' je povedal francoski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.