Šport > Nogomet
50 ogledov

Podrobnosti prestopa obkrožile svet

gareth bale cristiano ronaldo real madrid Reuters
Dve leti in pol po prestopu Garetha Bala iz Tottenhama v Real Madrid so v javnost pricurljale podrobnosti dogovora med obema kluboma. Dileme ni več, Valižan je stal več kot Cristiano Ronaldo.

V javnost so pricurljale zaupne podrobnosti o pogodbi Garetha Bala, ki se je septembra 2013 iz Tottenhama preselil v Madrid in z odškodnino v višini 100 milijonov evrov postal najdražji nogometaš vseh časov.

S tem je na večni lestvici prehitel klubskega soigralca Cristiana Ronalda, za katerega je kraljevi klub leta 2009 odštel 94 milijonov evrov.
Odškodnina, ki jo je Real plačal za prestop 26-letnega krilnega nogometaša, je bila v zadnjih letih predmet špekulacij in nepotrjenih informacij, saj so vodilni možje vneto zatrjevali, da so za Bala v resnici plačali 91 milijonov evrov.

Z razkritjem pogodbe, ki sta jo leta 2013 podpisala Real Madrid in Tottenham, so španskega velikana na laž postavili novinarji spletnega portala Football Leaks.

Dokument s šestimi stranmi med drugim razkriva, da je celotna odškodnina za prestop Valižana znašala 100,759,418 evrov, kar je nedvomno več, kot je stal Ronaldo (94 milijonov). V pogodbi je sicer navededno, da bodo Los Blancosi v izjavi za javnost zapisali, da je odškodnina znašala 91 milijonov.

Uradno je resda zabeleženo, da je Bale stal dobrih 90 milijonov, a Real je lahko izbiral med različnimi metodami plačila. Odločil se je za obročno odplačevanje, zato je cena narasla na okroglo stotico.

Tottenham je pristal na to, da javnosti ne bo predstavil ekonomskih podrobnosti megalomanskega dogovora, Madrid pa se je zavezal, da Bale ne bo žaljiv oziroma nespoštljiv do londonskega kluba, predsednika Daniela Levyja in njegovih uslužbencev.

Real Madrid je do danes odplačal tri od previdenih štirih obrokov in Tottenhamu dolguje še dobrih 20 milijonov evrov. Galaktiki so pogodbeno zavezani, da morajo Tottenham obvestiti, če bodo razmišljali o dogovoru s premierligaškim klubom, ki bi se zanimal za Bala. Spursi bodo tako imeli možnost, da v 72 urah izenačijo ponudbo ligaškega tekmeca. Dogovor, ki poteče 30. junija 2019, ne velja, če bi se za Balov prestop zanimal klub, ki ne igra v Premier League.

Celotno pogodbo si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.