Šport > Nogomet
14 ogledov

Poezija - rekordni petorček Messija!

Fabregas Puyol Xavi
1/6
EPA
Nepozabna je bila povratna tekma osmine finala Lige prvakov. Na Nou Campu je Barcelona kar s 7:1 premagala nebogljeni Bayer. Lionel Messi je zadel kar petkrat. "Messi, nato pa Chuck Norris," je zapisal eden Barceloninih navijačev na Facebooku. Senzacija: Apoel v četrtfinalu!

Lionel Messi je postal prvi igralec v zgodovini Lige prvakov (LP), ki mu je uspelo na tekmi zabiti pet golov. Ob rekordnem prispevku je dva zadetka dodal še hitronogi rezervist Cristian Tello, Barcelona pa je domala igraje – 5:0 je bilo že pred 60. minuto – napredovala v četrtfinale. S skupnim izidom 10:2. Da ne bi Nemci izpadli popolnoma ponižani, je poskrbel Karim Bellarabi.

Na sedmih tekmah LP je Messi zabil kar 12 golov ali 30 na zadnjih 25 tekmah. "Messi je šala, najboljši vseh časov," je na Twitterju zapisal o njem Wayne Rooney. Še bolj pomenljiv je bil komentar nekdanjega zvezdnika Arsenala Iana Wrighta: "On je bog." "Nisem dovolj star, da bi videl nekatere velikane, toda ne verjamem, da bi kdo igral nogomet kot Messi," se je Argentincu poklonil Michael Owen.

Pogumnejši začetek Bayerja kot na prvi tekmi se je bliskovito sesul razbil ob šovu Messija, ki so mu izjemno asistirali Xavi, Andres Iniesta in Cesc Fàbregas. Po podajah Xavija (25. minuta) in Fàbregasa (49.) je Argentinec sam prišel pred vrata Nemcev, ob drugem zadetku (42.) je s preigravanjem še nanizal nekaj obrambnih igralcev, ob četrtem golu (58.) je žogo potisnil mimo vratarja Bernda Lena, ki jo je nespretno izpustil, ob petem (84.) pa je lepo zadel z roba kazenskega prostora. Izjemen debi pa je doživel Tello. Ta je že v prvi minuti svojega igranja v LP zadel za 4:0 (55.), nato pa še za 6:0 (62.). V sodnikovem podaljšku je častni zadetek za Nemce zabil Bellarabi.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Barcelona : Bayer Leverkusen 7:1 (2:0) /3:1/*
Messi (25, 41, 50, 58, 84), Tello (55, 62); Bellarabi (90)

APOEL Nikozija : Lyon 4:3 (1:0, 1:0, 1:0)** /0:1/*
Manduca (9)
RK: Manduca (115)

*v poševnicah je izid prve tekme
**po enajstmetrovkah

TORKOVO DOGAJANJE V LIGI PRVAKOV: zbogom, Arsenal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.