Šport > Nogomet
10 ogledov

Polfinale Man - Man, Arsenal domov

Laurent Koscielny in obup Arsenala, ki je končal še tretje tekmovanje v 14 dneh.
1/26
Žurnal24 main
Arsenal je izpadel še iz tretjega tekmovanja v zadnjih 14 dneh. V četrtfinalu pokala FA so jih z 2:0 premagali nogometaši Manchester Uniteda. Te v polfinalu čaka Manchester City, ki je izločil Reading.
Steven Gerard je prestal operacijo na dimljah in bo okreval mesec dni. Poškodoval se je na tekmi s Chelseajem v začetku februarja, poškodovan pa je vseeno odigral zadnjo ligaško tekmo, ko je Liverpool na Anfieldu premagal Manchester United.

Prvi polfinalist angleškega pokala FA je v dramatičnih okoliščinah postal Bolton, ki je z enim zadnjih strelov na tekmi premagal Birmingham City (3:2). Junak je postal mladi Korejec Čung-Jong Li. Nogometaši Birminghama so tako končali svoje sanje o nepredstavljivem "dvojčku" ligaškega pokala in pokala FA, potem ko so jih na sobotni tekmi četrtfinala najstarejšega pokalnega tekmovanja na svetu izločili Bolton. Tokrat so bili modri tisti, ki so morali pogoltniti boleč zadetek v zadnjih minutah tekme, ko je omenjeni Korejec z glavo zadel za veliko zmago gostov. Birmingham se je sicer dvakrat vrnil po zaostanku, a ostal brez odgovora na gol talentiranega Korejca, ki je Bolton poslal v polfinale pokala FA, kjer je njegovo moštvo nazadnje igralo leta 2000 in izgubilo z Aston Villo. Njihov polfinalni nasprotnik bo Stoke City, ki je v nedeljo z 2:1 odpravil West Ham. Stoke še nikoli ni igral finale pokala FA, v polfinalu pa bodo zaigrali prvič po letu 1972.

Johan Djourou je utrpel izpah rame in v tej sezoni ne bo več igral, je potrdil Arsene Wenger. Do poškodbe je prišlo ob trčenju s soigralcem Bacaryjem Sagnajem.

Ni dolgo tega, ko je Arsenal sanjal o štirih trofejah te sezone, zdaj jim ostaja le še bitka za naslov v Premier League. To soboto so z nastopi končali še v pokalu FA, potem ko jih je na Old Trafordu nadigral Manchester United (2:0). Zmaga je bila enako kot torkova Barcelone nad londonsko ekipo zaslužena. Goste iz Londona je z izjemnimi obrambami v obup spravljal Edwin van der Sar. Zadela sta Fábio da Silva in Wayne Rooney (že devetič ga je zabil topničarjem) in tako so rdeči vragi lahko še toliko bolj optimistični pred tekmo v Ligi prvakov, ki jih sredi naslednjega tedna čaka proti Marseillu. Tekma je še pomenila vrnitev Antonia Valencie po zlomu gležnja, v kader topničarjev pa se je po skoraj letu dni vrnil Aaron Ramsey (ob koncu se je resneje poškodoval Johan Djourou).

"Mislim, da je podzavestno torkovo razočaranje vplivalo na današnjo igro. Nekaj smo izgubili, ne v naši kvaliteti, ampak pri samozavesti," je po novem bolečem porazu moraliziral Arsene Wenger. "United je bil veliko bolj konkreten. Zanj je bil težak teden, a se bomo pobrali in spet osredotočili na tekme." Ekipi Arsenala in Uniteda naslednjič igrata 1. maja na stadionu Emirates; takrat bi tekma lahko odločala o naslova prvaka v Premier League.

Manchester United v polfinalu na Wembleyju čaka mestni tekmec Manchester City, ki je z zadetkom Micah Richardsa z 1:0 premagal drugoligaša Reading. Reading, ki je na poti do četrtfinala izločil dva Premierligaša (West Brom in Everton), se je od prve minute naprej predvsem branil in to dobro. Do 74. minute, ko je branilec Richards neubranljivo zadel z glavo. Vratar Alex McCarthy ni imel nobenih možnosti. Shane Long, ki je letos v championshipu dal že 20 golov, je bil v napadu preveč osamljen, da bi bil res lahko nevaren. Tako se je po dolgih 30 letih v polfinale uvrstil Manchester City, kar pomeni prvi polfinale Man - Man po letu 1926!

Trener Cityja, Roberto Mancini, je po težko prigarani zmagi tarnal o utrujenosti: "Nemogoče je, da bi bili sveži, ko pa smo še v četrtek igrali v Kijevu. Nismo bili 100-odstotni. Pa vendarle smo imeli 17 strelov na gol proti le dvema, trem njihovim. Vseeno nam je bilo težko, saj je Reading dobra ekipa, ki je dobro igrala." In kaj poreče na polfinale z Unitedom. "To bo fantastična tekma in lepo bo, da bo na Wembleyju. A to bo šele polfinale. Mi si želimo finale!"

Pokal FA, četrtfinale:

Birmingham City : BOLTON WANDERERS 2:3 (1:1)
Jerome (38), Phillips (80); Elmander (21), K. Davies (66/11-m), Lee (90)

MANCHESTER UNITED : Arsenal 0:2 (1:0)
F. d. Silva (28), Rooney (49)

STOKE CITY : West Ham United 2:1 (1:1)
Huth (12), Higginbotham (63); Piquionne (30)

MANCHESTER CITY: Reading 1:0 (0:0)
Richards (74)

AB – z velikimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v polfinale

Polfinalna para (16. ali 17. aprila):

Bolton - Stoke City
Manchester City - Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.