Šport > Nogomet
39 ogledov

Policija pri angleških in francoskih prvoligaših

Lee Charnley, Mike Ashley Profimedias
Britanske in francoske oblasti preiskujejo davčne goljufije v nogometnem svetu, s katerimi so po poročanju tujih medijev utajili 5,9 milijona evrov. Potrdili so, da je bil eden izmed preiskovanih angleški prvoligaš West Ham United.

V jutranji raciji je skoraj 200 davčnih uradnikov iz obeh držav aretiralo več mož in zaplenilo finančno dokumentacijo. Newcastle United, ki si je ta teden znova izboril igranje v elitni angleški ligi, naj bi bil tudi med tistimi, ki so jih obiskale oblasti. Pri Newcastlu tega še niso komentirali.

"Preiskovalci preiskujejo številne klube na severovzhodu in jugovzhodu Anglije. Aretirali so več mož in jim zasegli poslovne dokumente, finančno dokumentacijo, računalnike in mobilne telefone. Francoske oblasti pomagajo v tej preiskavi in so prav tako aretirale več ljudi in preiskale več lokacij v Franciji," so sporočili iz britanskega davčnega urada (HMRC).

West Ham je že potrdil, da je del preiskave, uradniki so preiskali tudi njegov stadion v vzhodnem Londonu. Tiskovna agencija Press Association je poročala, da so preiskali tudi stadion Newcastle Uniteda St James' Park na severovzhodu Anglije ter aretirali direktorja Leeja Charnleyja.

West Ham United | Avtor: Profimedias Profimedias

Vodilna ekipa angleške lige Chelsea je razkrila, da je bila prav tako deležna obiska davčnih uradnikov, a kot poročajo na Otoku, niso našli ničesar spornega. Poročila iz Anglije poudarjajo, da gre pri preiskavi predvsem za povezavo nečednosti s prestopi in tudi s pogodbami za trženje osebnostnih pravic, ki naj bi jih izkoriščali za utajo davkov.

Glede teh pravic preiskujejo 43 nogometašev, osem agentov in 12 klubov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.