Šport > Nogomet
3395 ogledov

Tako nizko globo bo plačal Janez za selfie z Ronaldom, na NZS so besni

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska Saša Despot
Znano, kakšna globa je doletela navijača, ki je med tekmo Slovenija - Portugalska vdrl na igrišče in opravil selfie z zvezdnikom Ronaldom.

Potem ko navijač Janez, ki je v nekaterih slovenskih medijih in javnosti za mnoge bil "junak" večera po tekmi med Slovenijo in Portugalsko, ni želel razkriti, kakšno globo so mu spisali policisti, ker je vdrl na zelenico za selfie z Ronaldom, pa je zdaj že znano, kakšno globo je prejel za tovrstno neprimerno početje. 

Kot je dejal navijač v pogovoru z Denisom Avdićem na Radio1, se je sicer zavedal, da bo dobil kazen in je vse skupaj skrbno in natančno pripravljal dalj časa, a v oddaji o višini globe ni želel govoriti. Je pa okoliščine in globo zdaj natančneje opisala  Policija.

"Med samo tekmo je bila beležena le ena kršitev, kjer je navijač stekel na igrišče. Varnostna služba ga je z igrišča odstranila in predala v postopek Policiji. Na podlagi 38. člena Zakona o javnih zbiranjih mu je bila izrečena globa v višini 250 evrov,"  je PU Ljubljana pojasnila za 24ur.

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"V glavo sem si dal, da bom naredil fotografijo z njim. Na to sem čakal 20 let, odkar ga spremljam. Že ko je igral v Angliji, pa kasneje v Španiji, Italiji in tako naprej. Guglal sem, kjer bi ga lahko našel, kjer bi se ga dalo dobiti. Ko sem videl, da bo igral v Sloveniji ...," je za Radio 1 med drugim še povedal navijač in dodal, da je podvig načrtoval že pred leti, a je zaradi covida-19 načrt padel v vodo. "Tekma bi morala biti že leta 2020 ob 100. obletnici NZS-ja. Na žalost se takrat ni izšlo."

Na NZS ogorčeni

Če je bil navijač Janez, o katerem smo podrobneje sicer že pisali tukaj, za mnoge junak večera, pa imajo na Nogometni zvezi nanj povsem drugačen pogled.  "Kar zadeva kazen, je zanjo v skladu z zakonodajo pristojna policija. Kar zadeva vse ostalo, kar se v tem trenutku dogaja okoli vdora na igrišče, pa smo kot Nogometna zveza Slovenije zelo zaskrbljeni predvsem zaradi odziva komercialnih medijev, ki iz prestopnika ustvarjajo junaka," so ogorčeni v krovni slovenski nogometni organizaciji.

"Predvsem moramo vsi skupaj poudariti, da vdori na igrišče niso sprejemljivi predvsem iz varnostnih razlogov, saj predstavljajo potencialno nevarnost za športnike in druge obiskovalce, za katerih varnost odgovarjamo kot organizator prireditve. Izpostavljen dogodek bi lahko ob drugačnem razpletu povzročil tudi nepredstavljivo in morda nepopravljivo škodo," izjavo NZS-ja še povzema portal ekipa24.si.

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Namesto da bi slavili športnike ter njihove uspehe na igrišču, ki so na koncu tudi uspehi nas navijačev, se izpostavlja posameznika in dogodek, ki ga nogometna Evropa preganja kot kaznivega ali vsaj nezaželenega. Ob takih incidentih namreč športniki niso varni ne v nogometu, ne v košarki, ne v rokometu in še kakšnem drugem športu," so še kritični v NZS. 

Zaključili so, da so kot organizator odgovorni za vse udeležence športnega dogodka, zato so tudi v tem primeru dolžni preučiti vse pravne možnosti o morebitni zasebni tožbi proti omenjenemu prestopniku. "Predvsem zato, da se preprečijo morebitna tovrstna dejanja tudi v prihodnje. Za konec bi poudarili, da pustimo igrišče športnikom, da nas še naprej lahko navdihujejo s svojo igro, sami pa jih občudujmo s tribun," so zaključili v zapisu v NZS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.