Šport > Nogomet
22722 ogledov

Znano, kdo je Slovenec, ki je objel in poljubil Ronalda: "Srce še vedno razbija"

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska Saša Despot
Strastni navijač Cristiana Ronalda se je z vdorom na zelenico dokopal do fotografije s svojim idolom. Podvig je načrtoval več let, kljub kazni pa svojega dejanja ne obžaluje.

Sinočjo nogometno tekmo Slovenije in Portugalske je pred iztekom prvega polčasa za nekaj trenutkov prekinil navijač, ki se je uspel izmuzniti varnostnikom in si z bliskovitim tekom proti sredini igrišča zagotovil dovolj časa za skupno fotografijo s Cristianom Ronaldom.

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska Foto Šport Navijač sredi tekme s telefonom stekel do Ronalda, ta pa ...

Gre za slovenskega ljubitelja nogometa in Ronaldovega gorečega privrženca Janeza Kozelja. Po tekmi je fotografijo s portugalskim nogometašem objavil na družbenem omrežju Instagram, kjer ga je kontaktiral eden izmed producentov Radia 1.

Kozelj se je njegovemu povabilu odzval in svojo zgodbo delil pred radijskim mikrofonom oddaje Denis Avdić Show.

"V glavo sem si dal, da bom naredil fotografijo z njim. Na to sem čakal 20 let, odkar ga spremljam. Že ko je igral v Angliji, pa kasneje v Španiji, Italiji in tako naprej. Guglal sem, kjer bi ga lahko našel, kjer bi se ga dalo dobiti. Ko sem videl, da bo igral v Sloveniji ...," je za Radio 1 povedal navijač in dodal, da je podvig načrtoval že pred leti, a je zaradi covida-19 načrt padel v vodo. "Tekma bi morala biti že leta 2020 ob 100. obletnici NZS-ja. Na žalost se takrat ni izšlo."

"Vse sem imel načrtovano. Kdaj, kako in kje. Prispel sem že dve uri pred tekmo. Vem, da to ni dobra stvar. Čakal sem pravi trenutek, da bo na sredini igrišča. Potreboval sem dovolj časa, da pridem do njega. Hitrejši sem bil od varnostnikov. Obute sem imel tekaške čevlje. Moral je biti kar se da blizu sredine. Rekel sem si, da ne smem čakati do drugega polčasa, ker ga bo zamenjal in bom potem obžaloval celo življenje. Bil sem tako poln energije, da mi srce še vedno razbija."

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska | Avtor: Saša Despot Saša Despot

In kako se je na njegov nenaden prihod odzval Ronaldo? "K njemu sem prišel povsem umirjeno. Nakazal sem, da mu nočem žalega, temveč bi se samo fotografiral. Ne vem (zakaj sem ga poljubil, op. a.). V znak zahvale. Ker ga spoštujem, ker je najboljši športnik vseh časov."

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska Iskrilo se je Šport Tako besen je bil Ronaldo po tekmi s Slovenijo, poglejte, kaj je naredil

Ker so vdori navijačev na zelenico strogo prepovedani, je bil za kršitev kaznovan, vendar podrobneje o sankcijah ni želel govoriti. "Kazen sem dobil, ampak o tem ne bom govoril. Drugega polčasa nisem videl. Vedel sem, da nekaj bo. Bilo je vredno. Evforija se je stopnjevala že en teden."

Neuradno naj bi ga oglobili s 1200 evri, kaj več pa za zdaj še ni znano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janez Kozelj (@janezkozelj)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Igor Jurše 07:33 28.marec 2024.

    Varnostnik si je verjetno mislil' kdo sem jaz da bom ljubezni stopil na pot.'

  • Pepe007 07:27 28.marec 2024.

    Človek rabi strokovno pomoč na psihiatriji, ne pa promocijo v medijih, da bo še več budal poskušalo posliniti kakega športnika.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:44 28.marec 2024.

    Razočarana nad folkom in mediji, ki modelu ploskajo za to bolano dejanje. S tem ko se take debile medijsko izpostavlja se jih dela prepoznavne in prav kliče po podobnih incidentih. Folk bi marsikaj naredil za 5 minut slave v tem instant svetu.