Šport > Nogomet
88403 ogledov

Tako besen je bil Ronaldo po tekmi s Slovenijo, poglejte, kaj je naredil

Profimedia
Portugalskemu zvezdniku Cristianu Ronaldu večer na stožiški zelenici ne bo ostal v najlepšem spominu.

Slovenska nogometna reprezentanca je odigrala drugo pripravljalno tekmo za Euro 2024. Na stadionu Stožice, kjer so izbranci selektorja Matjaža Keka premagali nekdanje evropske prvake Portugalce (2:0), so bil vse oči uprte v prvega zvezdnika gostujoče ekipe Cristiana Ronalda.

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska Foto Šport Ronaldo na kolenih, velika zmaga Slovenije!

Keka, ki je po smrti očeta tekmo izpustil iz družinskih razlogov, je ob tej priložnosti znova nadomeščal pomočnik Boštjan Cesar. Ta je reprezentanci poveljeval že na gostovanju na Malti, kjer se Slovenija ni pokazala v najboljši luči.

Tudi zato je selektor Kek pred tekmo s Portugalci opozoril, da bodo moralia fantje dvigniti nivo svoje igre, sicer jim lahko grozi "porcija", kot se je izrazil 62-letni nogometni strokovnjak

Nogometaši so njegove besede očitno vzeli resno, saj so na dvoboju s favoriziranim nasprotnikom pokazali všečno igro in se na koncu zasluženo veselili zmage. Prvi polčas je minil brez zadetkov, v drugem pa sta pot v mrežo gostujoče ekipe našla Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik ter tako Portugalcem prizadejala prvi poraz pod vodstvom selektorja Roberta Martineza.

Portugalska reprezentanca je pred gostovanjem v Sloveniji dobila vseh enajst tekem z razliko v danih in prejetih golih 41:4.

Portugalci so na obračunu, ki si ga je v Stožicah ogledalo več kot 16.000 obiskovalcev, neuspešno zahtevali več najstrožjih kazni, kljub pritisku na glavnega sodnika pa strela z bele pike niso uspeli izsiliti.

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska Foto Šport Navijač sredi tekme s telefonom stekel do Ronalda, ta pa ...

Nad sodniškim kriterijem je bil zelo razočaran tudi Cristiano Ronaldo, ki je po koncu obračuna odvihral z zelenice in pri tem jezno gestikuliral z rokami. Njegov gnev je bil namenjen sodniški ekipi, ki naj bi Portugalce oropala najmanj dveh enajstmetrovk.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Portugalski napadalec iz vrst Al Nassra se sicer na tekmi v slovenski prestolnici ni pretirano proslavil, njegovi poskusi pa niso resneje ogrožali vrat Jana Oblaka.

Njegovo nemoč so lepo povzeli pri britanskem Daily Mailu, kjer so med drugim zapisali: "Najboljši portugalski strelec je bil komaj vpleten v dogajanje, pri čemer je več časa kot za delanje razlike med goloma porabil za iskanje prekrškov in prigovarjanje sodnikom."

Ronaldo je pred gostovanjem v Sloveniji izpustil tekmo proti Švedski, na kateri je Portugalska slavila s 5:2.

Cristiano Ronaldo Zahteve v hotelu Šport Takšne zahteve so v hotelu postavili Cristiano Ronaldo in kolegi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • egi 16:43 27.marec 2024.

    Hahahah glumac …..

  • andrej00 13:28 27.marec 2024.

    Nisem fuzbalski fan, še manj obsedenec s CR7, vendar kaj je naredil.... pokazal je s prsti da so jih okradli z dvema 11metrovkama. A je to tako narobe..... v bistvu so jih sodniki res. Z VARom bi bilo vse drugače. ...prikaži več Drugače pa.... naši fantje...kapo do poda in čestitke za pametno in disciplinirano igro.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:17 27.marec 2024.

    Ker slovenska zakonodaja ne obvezuje krovnih športnih organizacij, da bi morale omogočiti TV prenose tekem vseh slovenskih reprezentanc državljanom, ki posedujejo elektro priključek in so zato dolžni, razen izjem, plačevati z zakonom določeno obvezno RTV naročnino, sem sinoči namesto nogometne ...prikaži veče tekme Slovenija - Portugalska, "bil prisiljen" gledati Španijo in Brazilijo. Sem pa lahko užival v odlični tekmi s kar 6 zadetki! Končni rezultat pa 3:3, od tega kar 2 neobstoječa penala za Špance...