Šport > Nogomet
191 ogledov

Policisti obravnavali več kršitev

policija Saša Despot
Sredino povratno kvalifikacijsko tekmo za preboj v Ligo prvakov med Mariborom in Zrinjskim so začinili tudi navijači.

Mariborski privrženci so gostom iz Mostarja skandirali "ubij ustaša". Iz policijske uprave Maribor so sporočili, da so obravnavali štiri kršitve javnega reda in miru, izdali so sedem plačilnih nalogov, šest so jih pridržali.

Po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug so v prvem polčasu najzvestejši navijači Maribora vzklikali nacionalistični "ubij ustaša". Evropska nogometna zveza (Uefa) tovrstnih skandiranj ne tolerira, zato Mariboru grozi kazen disciplinske komisije.

NK Maribor Olimpija Ljubljana Ljudski vrt Pokal Slovenije Zahtevajo kazen Šport Na Balkanu enotni: Sramota v Ljudskem vrtu!

Iz policijske uprave Maribor so sporočili, da so policisti pred in med tekmo obravnavali skupno štiri kršitve javnega reda in miru. Sedmim kršiteljem so policisti izdali plačilne naloge, šest od njih pa so do zaključka nogometne tekme tudi pridržali. K

er sta med omenjenimi bila dva, ki sta v preteklosti že kršila predpise na javnih zbiranjih, so jima policisti izrekli še ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah po 62. členu Zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Med eno od teh kršitev so kršitelji poškodovali požarni alarmni senzor na eni od bližnjih trgovin. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov. Policisti bodo glede na odločitev oškodovane trgovine o pregonu, kar bodo storili pisno, z ustreznim dokumentom seznanili pristojno tožilstvo.

Pred tekmo so obravnavali tudi poškodovanje kombiniranega vozila gostujočih navijačev, na katerem je nastalo za okoli 1000 evrov materialne škode. Ker oškodovanec ni podal predloga za pregon, bodo policisti pristojnemu tožilstvu poslali poročilo.

Viler Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Liga prvakov Šport (Ne)namerna mojstrovina Vilerja ponesla Maribor v 3. krog

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.