Šport > Nogomet
20 ogledov

Policisti pridržali 20 navijačev

Neljuba pomota Dinamovih navijačev. (Foto: Antonio Bronić/PIXSELL) Žurnal24 main
Policija je zaradi navijaških izgredov na tekmi med zagrebškim Dinamom in ljubljansko Olimpijo pridržala 20 navijačev, od tega kar 19 green dragonsov.

Nogometaši te dni igrajo številne pripravljalne tekme, tudi v Sloveniji. Na zelenicah in ob njih je bilo v zadnjih dneh na tekmah domačih in hrvaških klubov tudi več incidentov, zadnji večji v torek na tekmi med Olimpijo in zagrebškim Dinamom, na kateri so policisti zaradi izgredov aretirali okoli 20 navijačev.

Tekma, ki jo je na Ptuju dobil Dinamo z 2:1, je bila sredi drugega polčasa nekaj časa prekinjena. Zagrebčane je spremljalo približno 150 navijačev iz skupine Bad Blue Boys, šest jih je preskočilo ograjo, zaradi česar je posredovala policija. Uporabila je tudi solzivce, zagrebški navijači pa so na policiste metali steklenice. Spopadov med skupinama navijačev obeh moštev ni bilo.

Policisti so na podlagi določil zakona o nalogah in pooblastilih policije odredili pridržanje 19 navijačev Olimpije, vsem 19 pa so izdali plačilne naloge. Plačilni nalog je dobil tudi en navijač Dinama. Policisti so vsem navijačem zagotovili varen odhod s Ptuja.

Incidenti so se zgodili tudi pred dnevi na tekmi Olimpije in Rijeke v Kranjski Gori, ko so se že pred začetkom tekme spopadli navijači obeh ekip, zaradi vsega tega pa sta v torek v Kranju Triglav in Rijeka (0:4) igrala pred praznimi tribunami.

Komentarjev 1
  • Slovenian Nation 23:23 26.junij 2013.

    http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Navijaci-Olimpije-u-Kranjskoj-Gori-napali-pripadnike-Armade