Šport > Nogomet
57 ogledov

Poljaki izničili slovensko vodstvo

Benjami Verbič EPA
Na prijateljski tekmi v Vroclavu je Slovenija s spremenjeno ekipo prišla do remija.

Selektor Srečko Katanec je po pričakovanjih precej premešal začetno postavo reprezentnce, priložnost za dokazovanje so dobili večinoma igralci, ki na kvalifikacijski tekmi proti Malti niso bili v prvi enajsterici. V Obrambi so tako priložnost dobili debitant Gregor Sikošek, Miha Mevlja in Boban Jović, od prvega sodniškega žvižga pa sta v polju zaigrala še Miha Zajc in Nik Omladič, v vratih pa je priložnost dobil Vid Belec.

Slednji je bil v prvem delu prvega polčasa nezaposlen, na drugi strani pa je brez posredovanja ostal tudi Artur Boruc. Nato pa je s prvega strela na gol padel tudi prvi zadetek na tekmi. Josip Iličić je z leve strani s prostega strela podal v kazenski prostor, na žogo je na robu šestnajsterca pritekel Mevlja in jo s prve izjemno poslal v mrežo za 0:1.

Belcu tudi v nadaljevanju prvega dela ni bilo treba resneje posredovati, zanesljivo je zaustavil tudi strel poljskega kapetana Grzegorza Krychowiaka z okoli 20 metrov. Na drugi strani zelenice je s podobne oddaljenosti resneje zapretil Zajc, Borucu pa je žogo uspelo odbiti.

V uvodnih minutah drugega polčasa so bili gostitelji nekoliko podjetnejši, v 49. minuti pa je v zadnjem hipu strel Łukasza Teodorczyka blokiral Mevlja. V nadaljevanju so bili Poljaki več pri žogi, vendar do priložnosti niso prihajali. Do nje so prišli šele v 79. minuti, ko je na desni strani dvoboj s Sikoškom dobil Jakub Blaszczykowski, podal v peterec, do žoge pa je pred Mevljo, Antoniom Delameo Mlinarjem in Belcem prišel Teodorczyk in jo poslal v mrežo za 1:1.

Katanec je na tekmi ponudil priložnost še nekaterim igralcem. Do drugega reprezentančnega nastopa je prišel Andraž Šporar, poleg Sikoška pa so debitirali še Aleks Pihler, Delamea Mlinar in vratar Jan Koprivec.

Slovenija je v letu 2016 odigrala devet tekem, od tega štiri v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018. V teh še ne pozna poraza, zbrala je dve zmagi in dva neodločena izida. Na prijateljskih tekmah je enkrat zmagala, dvakrat remizirala in dvakrat izgubila.

Prijateljska tekma:

Poljska : Slovenija 1:1 (0:1)
Teodorczyk 79.; Mevlja 24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.