Šport > Nogomet
51 ogledov

"Želim si kakšno minuto"

andraž šporar EPA
Srečko Katanec ima na pripravah za petkovo kvalifikacijsko tekmo na Malti na voljo tri novince. Ob Antoniu Delamei Mlinarju in Gregorju Sikošku največ pozornosti jemlje Andraž Šporar, ki je na Brdo pri Kranju prišel po poškodbah Romana Bezjaka in Roberta Berića.

"Zagotovo ni dobro to, kako sem se znašel v reprezentanci, saj sta se dva poškodovala. Želim jima čim prejšnje okrevanje. A zdaj, ko sem tukaj, sem pa zelo vesel," je o vpoklicu v člansko izbrano vrsto povedal Andraž Šporar, ki je imel po januarskem, dobre tri milijone evrov vrednem prestopu iz Olimpije v Basel, precej smole s poškodbo, zaradi katere je okreval pol leta.

"To je bila res huda poškodba, toda ko enkrat stopiš na igrišče in lahko normalno treniraš, pozabiš nanjo. Telo sicer nosi določene posledice, a prihajam v pravi tekmovalni ritem. Zelo sem vesel, da je to za mano," je povedal 22-letni napadalec.

Ta bi lahko dobil kakšno minuto na tekmah proti Malti in Poljski, potem ko ima Katanec ob odsotnosti Berića in Bezjaka v konici napada na voljo praktično le izkušenega Milivoja Novakovića. "Kaj pričakujem, ni pomembno, si pa seveda želim kakšno minuto, nihče si ne želi sedeti. Toda o tem bo odločal selektor," je odvrnil Šporar.

Pohvalil je predstavo Slovenije na tekmah proti Slovaški in Angliji, na katerih je osvojila štiri točke. "Izvrstna tekma proti Slovakom in tudi Angležem, z malo sreče bi lahko osvojili šest točk, ampak so tudi štiri fenomenalen izkupiček," je poudaril Ljubljančan.

Zdravstvene težave in kazen v obrambi

V obrambo, ki se tudi sooča z nekaterimi zdravstvenimi težavami in kaznimi (Aljaž Struna), je Katanec poklical preostala dva novinca. Antonio Delamea Mlinar ga je prepričal z igrami v ljubljanskem dresu, Gregor Sikošek pa v koprskem. "Malo treme sem imel pred prihodom," je priznal Sikošek, ki je sploh prvič v slovenski reprezentanci (pred tem ni bil niti v mlajših selekcijah).

"Bil sem presenečen nad vpoklicem. Tega nisem pričakoval, ampak to priložnost bom poskusil maksimalno izkoristiti," je odločen Sikošek. "Ne morem reči, da sem jih dobro preštudiral. Vemo pa, da je vsaka reprezentanca kakovostna. Tudi selektor je poudaril, da noben tekmec ni lahek, še posebej Malta, ki je delala preglavice marsikomu. Resno je treba vzeti vsakogar," je o naslednjem tekmecu Slovenije dejal 22-letnik.

V polnem pogonu so bili na drugem treningu sicer vsi nogometaši, razen Bojana Jokića, ki je vadil po prilagojenem programu v spremstvu zdravniškega osebja. Selektor je trening po 15 minutah zaprl za javnost, zagotovo pa bo v petek na zelenico v Ta'Qaliju poslal spremenjeno postavo v primerjavi z zadnjimi obračuni. Po zdravstvenih težavah v ekipi na svojo priložnost resno čaka Dejan Trajkovski, nogometaš Twenteja.

"Do sedaj sem večinoma gledal reprezentančne tekme s klopi za rezervne igralce, kar pa je že samo po sebi velika čast, saj sem lahko od blizu spremljal vrhunske soigralce. Proti Malti se mi ponuja priložnost za igro, tako da sem srečen. Če bom dobil priložnost, bom dal vse od sebe in igral za reprezentanco s ponosom, tako kot sem tudi za mlado selekcijo," je povedal bočni branilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.