Šport > Nogomet
27 ogledov

Katanec: Kevin ve, da je naredil napako

Švedska - Slovenija, Srečko Katanec Profimedias Katanec bo na leto zaslužil več kot milijon ameriških dolarjev.
Slovenski selektor je v pogovoru za nacionalno televizijo pokomentiral aktualne dogodke okrog reprezentance po zmagi nad Slovaško in remiju proti Angliji.

"Fantom še enkrat kapo dol. Pa ne enkrat, ampak dvakrat, trikrat. Stopili so skupaj po vsem, kar se je dogajalo," je uvodoma dejal Srečko Katanec, potem ko so njegovi izbranci na tekmah proti Slovakom v nedeljo in Angležem v torek pokazali dve odlični predstavi in najavili kandidaturo za SP 2018.

Slovenija je imela proti Angliji izjemne priložnosti, Otočane je reševal vratar Joe Hart. Katanec je glede tega dejal, da upa, da bo na naslednjih srečanjih drugače. "Iz takšnih priložnosti bi bilo normalno, da bi dosegli zadetek. Tudi proti Litvi je bilo tako. Upam, da se fantom na naslednjih tekmah odpre."

Letos bo Slovenija odigrala le še kvalifikacijsko tekmo z Malto in prijateljsko s Poljsko. "Naslednja tekma nas čaka že čez mesec dni. Sem že 'v filmu' z Malto. Naj ljudje razumejo, da to ni delo le za tistih par dni, ampak so vseskozi prisotne skrbi in strahovi. Jokić je poškodovan, Struna ima kartone, Krhin je poškodovan, Cesar je poškodovan," se je Katanec že ozrl proti naslednjim izzivom.

Primer Kampl razjasnjen

V dneh pred tekmo s Slovaško je bilo veliko pozornosti namenjene Kevinu Kamplu, ki je prihod na reprezentančni zbor odpovedal, češ da je "preutrujen". Katanec je mnenja, da so mnogi dogodek skušali prikazati kot njegovo napako.

"Mislim, da je bil plan na začetku, s strani medijev, destruktiven do mene. Želelo se je prikazati, da je selektor kriv za vse, da ne zna komunicirati ... Tako jaz mislim, imam pravico do svojega mnenja. Morda pa je (Kevin, op. a.) fante motiviral, stimuliral. Zaradi tega je bila gotovo prisotna dodatna energija," je dejal selektor in dodal, da je bil presenečen, ko je s strani Kampla dobil SMS, da ga ne bo. "Bil sem presenečen. Če ob devetih zjutraj dobiš SMS, da nekoga ne bo, zbor je pa ob dvanajstih ...," je pojasnil Katanec in nato z javnostjo delil svoje SMS komuniciranje s Kamplom, iz katerega je razvidno, da ni šlo za spor. 

nogomet Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zato pa so Kamplovo potezo obsodili njegovi reprezentančni kolegi in sredi preteklega tedna s skupinsko izjavo razkrili svoje stališče. "Fantje so se v sredo odzvali. V reprezentanco prihajajo poškodovani, utrujeni ... Kaj bi pa jaz delal, če bi fantje razmišljali, da so preveč utrujeni, da bi prišli igrat," je potezo reprezentantov podprl Katanec in dejal, da je Kamplova prihodnost odvisna tudi od njegovih soigralcev. "To je bila Kevinova velika napaka. Moraš biti del skupine. Tudi če si utrujen če imaš zlomljeno nogo, se prideš pokazat, da fantje vidijo, kako in kaj. Glede njegove prihodnosti se bodo fantje odločili skupaj z mano. S Kevinom se bomo pogovorili. Fantje bodo povedali, ali ja ali ne. To je njihova odločitev. Oni so prvi. Mislim, da problema ne bo."

V sredo je časnik EkipaSN poročal, da naj bi bilo v ozadju domnevnega spora Kamplovo nešportno življenje na preteklih zborih in da naj bi Katanec ves čas ščitil nogometaša leverkusenskega Bayerja. Ljubljančan tega ni želel komentirati. "Jaz tega ne bi komentiral. To so mladi fantje. Vsi imajo slabe in dobre lastnosti. Kevin je dober fant. V zadnjem obdobju je imel fizične napore in morda tudi težave znotraj družine, to ve on."

"Slovenija funkcionira tako, da se ljudje hranijo z negativnimi novicami. S Kevinom sva imela normalno komunikacijo prek SMS. Kevin je uvidel, da je naredil napako. Zelo mu je bilo žal," je na to temo dodal Katanec.

Kavčiča je želel sam

Katanec je zavrnil govorice, da je bil Tomaž Kavčič pripeljan za pomočnika, ker je veliko sedanjih članov izbrane vrste vodil pri selekciji U21 in da naj bi bil alternativa ob Katančevem odstopu. "Motite se. Midva (z Alešem Čehom, op. a.) sva bila sama, absolutno potrebujem dva sodelavca. Tomaž bolje pozna te mlade fante kot jaz. Ima že nekaj kilometrine. Moja ideja je bila, da pride.

Na zadnjih dveh srečanjih je v polnem sijaju zablestel Josip Iličić, ob dveh maestralnih predstavah mu je manjkal le zadetek. "Na nek način je dozorel. Mogoče manj razmišlja o tem, da nekaj mora narediti na silo. To ga je morda držalo 'pod ročno'. Pritisk javnosti je pač takšen. Ni bilo nič posebnega v najinem odnosu."

Povezave s prvim mandatom

Ob koncu je še enkrat dejal, da se mu zdi medijski pritisk na reprezentanco v slovenskih medijih pretiran in potegnil povezavo s svojim prvim mandatom, ki se je končal s sporom z Zlatkom Zahovićem.

"Če medijski pritisk primerjam z mojim prvim mandatom, je danes precej huje. Mediji so danes tako agresivni, da igralci od tega ne morejo pobegniti. Na moj račun so šli nekateri v zadnjem obdobju v takšno skrajnost, da so tudi ljudje videli, da je za tem nek konstrukt. Očitno je vse skupaj še vedno povezano z mojim prvim mandatom, a če mora biti tako, naj bo."

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.