Šport > Nogomet
25 ogledov

Z zlomljenim prstom igral 70 minut

nogomet Slovenija Saša Despot
Slovenska reprezentanca je podobno kot proti Slovaški tudi proti Angliji pokazala svojo borbeno plat, pri tem pa utrpela tudi nekaj poškodb.

"Fantje so pokazali takšen odnos, ki ga že dolgo nisem videl. Bojan Jokić je 70 minut odigral z zlomljenim prstom. Lepo je biti v takšni slačilnici. Dolgo časa ni bilo takšnega zadovoljstva v njej, fantje so dobili neko nagrado. V klube se lahko zdaj vrnejo zadovoljni in ne razmišljajo o stvareh, ki so se prej pri nas dogajale," je po tekmi dejal selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec.

"Noro je koliko je prešprintal Roman Bezjak, tudi Benjamin Verbič. Celotno ekipo moram pohvaliti, prav vse. Jasmin Kurtić je odigral odlično," je še dejal prvi mož na klopi slovenske reprezentance, ki je med tekmo ostala brez poškodovanega Boštjana Cesarja. Kapetan ima na tekmah z Angleži sicer precej smole, leta 2009 ga je na prijateljski tekmi zaradi starta na njegov gleženj na daljši počitek z igrišč poslal Wayne Rooney.

Poleg Cesarja in Jokića je imel veliko težav tudi Rene Krhin. "Že v 10. ali 15. minuti sem imel težave z mišico, a sem stisnil zobe do konca. Res je, da nisem mogel dati svojega maksimuma, a mislim, da sem vseeno pomagal ekipi. Bilo je nekaj na meji med krčem in tem, da bi mi šla mišica. Mislim, da ni nič hujšega, a v vsakem sprintu je bilo vse skupaj na meji," je po tekmi povedal član španskega prvoligaša Granade.

Med tistimi, ki imajo po tekmi veliko modric, je tudi Josip Iličić. Trenutno prvo ime slovenske izbrane vrste je v zadnjih minutah grdo pokosil Gary Cahill, ki je z obema nogama priletel v Jojotov gleženj. Branilec Chelseaja jo je odnesel le z rumenim kartonom, tudi nekaj angleških medijev pa je mnenja, da bi si zaslužil predčasno pot pod prho.

Kljub vsem zdravstvenim težavam, so Slovenci junaško odigrali do zadnjega sodniškega piska na tekmi. "Smo zadovoljni. Če bi nam kdo ponudil štiri točke na teh dveh tekmah, bi dejali super, super, super," je še dejal Katanec in še enkrat zanikal spor s Kevinom Kamplom.

Dan za varen avto

Komentarjev 1
  • Janez_53 11:37 12.oktober 2016.

    Kaj "razmesarjenega" pa je videl pisec članka??? Da ni slučajno gledal kakšne druge tekme???