Šport > Nogomet
50 ogledov

Katanec: Če ne bi bil zadovoljen ...

nogomet Slovenija Saša Despot
V slovenskem taboru niso skrivali veselja ob točki proti Angliji.

"Če pa danes ne bi bil zadovoljen, nekaj ne bi bilo v redu z mano. Čestitke fantom, mislim, da je točka prigarana, mogoče smo si zaslužili tudi nekaj več. Po stoodstotnih priložnostih smo si zaslužili kaj več, a nismo imeli sreče, da bi šla žoga v gol. Čestitke še enkrat, za odnos do dresa, zgarali so, čestitke vsem, tistim, ki so igrali, in tistim, ki niso. Vsi so del moštva in so na celotnih pripravah oddelali, kot so morali. Pokazali so odnos, kot ga že dolgo nisem videl. Fantje so dobili neko nagrado in zadovoljstvo," je bil po remiju brez zadetkov zadovoljen slovenski selektor Srečko Katanec.

Slovenci so na tekmi dvakrat zatresli okvir angleškega gola, v njem je blestel Joe Hart. Po kotu je prčko zadel tokrat odlični Jasmin Kurtić, ki je po tekmi povedal: "Lahko rečem, da smo dobro fizično pripravljeni tudi po le dveh, treh dneh premora. Mislim, da smo tekmo odigrali res na visoki ravni, zahvaljujem se tudi navijačem, ki so nam stali ob strani, to nas je vleklo naprej. Imeli smo svoje priložnosti, ampak so imeli Angleži razpoloženega vratarja, tako kot tudi mi v nekaterih primerih. Lahko rečem, da smo zasluženo osvojili točko."

"Fantje smo dali vse od sebe, igrali smo proti ugledni Angliji, a si ustvarili celo več priložnosti kot ona. Po mojem mnenju bi morali celo zmagati, ampak smo lahko zadovoljni tudi s točko," pa je menilbranilec Miral Samardžić.

Na koncu je bil s točko zadovoljen tudi angleški selektor Gareth Southgate, ki pa se po povratku v Anglijo ne more nadejati najboljšega sprejema. Angleška javnost, še zlasti mediji z remijem s 67. reprezentanco na svetu niso zadovoljni. Avdicija, ki jo po njihovem mnenju trenutno opravlja začasni selektor, ni bila opravljena zadovoljivo.

"Priložnosti, ki jih je imela Slovenija, so nas kar malo prestrašile. Na tem področju bomo morali še delati, a treba je poudariti, da je bil tudi teren težak. Imeli smo odličnega vratarja, ki je rešil nekaj izjemnih priložnosti. Glede na to, kako se je tekma razvijala, moramo biti zadovoljni s tem, kar smo dosegli. Danes smo oboji delali veliko napak, kar pa je bilo na taki podlagi logično. Kaj lahko pričakujemo od te ekipe, težko rečem po petih skupnih treningih, a pokazali smo igro, kakršno bi želeli v prihodnje, pokazali smo disciplino," je dejal nekdanji angleški reprezentant.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.