Šport > Nogomet
40 ogledov

Pohvala, a hkrati tudi označba za Slovaka

jan oblak liga prvakov atletico Profimedias
Pri angleškem mediju The Sun so se razpisali o slovenskem vratarju Janu Oblaku.

Angleški mediji so se v zadnjih letih zaradi dvobojev med Anglijo in Slovenijo večkrat morali posvetiti slovenskim nogometašem, med najzanimivejšimi pa je za njih član madridskega Atletica Jan Oblak. "Je mož, ki bo nocoj stal na poti Anglije. Ali je najboljši mladi vratar na svetu?" se tako danes sprašujejo pri The Sunu, kjer so še izpostavili, da je Škofjeločan odigral 85 dvobojev v dresu Atletica in pri tem zbral neverjetnih 49 tekem brez prejetega zadetka.

Le Manuel Neuer in Gianluigi Buffon sta v najmočnejših evropskih ligah zbrala več takšnih dosežkov v zadnjih treh letih. Vratar Bayerna je ostal nepremagan na 63 obračunih, čuvaj mreže Juventusa pa na 54. Oblaku sledijo še Stephane Ruffier (St-Etienne - 49), Danijel Subašić (Monaco - 44) in Claudio Bravo (Barcelona/Manchester City - 44).

V tekstu so se nato razpisali o športni poti Oblaka in pri tem storili običajno napako in Slovenca označili za Slovaka. "Pri 17 letih je bil vpoklican v slovaško reprezentanco do 21 let," še vedno ne zveni ravno prav.

In končna ocena? "Diego Simeone je zanj odštel rekordno vsoto za prestop vratarja v Španiji. Je vreden 12,5 milijona funtov? Vreden je vsakega penija. Oblak lahko celi dan lovi visoke žoge v svojem kazenskem prostoru, njegova hrabrost pa ga uvršča med najboljše na svetu. Če ga Anglija želi premagati, bo morala storiti precej več od predložkov s strani.

Za konec so povzeli še besede predsednika Atletica Enriqueja Cereza: "Če ni najboljši na svetu, pa zagotovo sodi med dva najboljša. To je vseskozi dokazoval skozi minulo sezono."

Po anketi, ki sledi članku, je Oblak drugi najboljši mladi vratar na svetu. Bralci so pred njega uvrstili le Davida de Geo (Manchester United), za njim pa so se znašli Gianluigi Donnarumma (Milan), Thibaut Courtois (Chelsea), Jack Butland (Stoke City) in Alphonse Areola (PSG).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.