Šport > Nogomet
5 ogledov

"Že dolgo časa ni bilo takšne energije"

nogomet Slovenija Turčija Saša Despot
Slovenija je po vseh dogodkih in peripetijah, ki so jo spremljali prvi teden priprav na novi kvalifikacijski tekmi, prvi del dvojnega programa opravila zelo dobro. Z igro in zmago proti Slovaški (1:0) je znova na svojo stran pridobila dobršen del privržencev nogometa v Sloveniji.

Izbranci Srečka Katanca so že v uvodnih minutah dvoboja s Slovaki pokazali, da jim tokrat nihče ne bo mogel oporekati borbenosti. Celotna slovenska ekipa je "grizla", tudi Aljaž Struna, ki je na desnem bočnem branilskem položaju dobil prednost pred Nejcem Skubicem, pa Rene Krhin, ki je zelo dobro odigral kot zadnji zvezni igralec, in predvsem Josip Iličić, ki je tudi po Katančevem mnenju odigral "maestralno".

Poškodba in posledična odsotnost Roberta Berića ter "afera" s preutrujenim Kevinom Kamplom sta tako mogoče celo pozitivno vplivali na pripravo za tekmo s Slovaško, proti kateri Slovenija na petih tekmah še ni izgubila. Še več, zmagala je na vseh treh kvalifikacijskih obračunih.

"Dejansko že dolgo časa ni bilo takšne energije v slačilnici, tako pred kot po tekmi," je poudaril Katanec, ki pa ga že danes čaka nov del priprav in to na še uglednejšega tekmeca. Anglija bo v Stožicah gostovala v torek, po dveh krogih ima dve zmagi - nekoliko srečno na Slovaškem (1:0) in neprepričljivo 2:0 doma proti Malti.

"Tekma z Anglijo je nagrada. To je kultna reprezentanca, nimamo česa izgubiti," pravi slovenski selektor, ki bo moral najprej regenerirati svoje fante po tekaško naporni predstavi proti Slovakom. "Vedno se je lažje regenerirati po zmagi kot po porazu, sploh pa po zadnjih dogodkih v Sloveniji," je dejal Katanec in nekoliko v šali dodal, da naj Iličić kar spi ta dva dni do tekme.

"Ni časa za veselje, fantje morajo opraviti svoje, bomo pa videli, kdo se dobro regeneriral, kdo ne. Pogovorili se bomo in pripravili igralce za zelo težko tekmo, ki nas čaka," je še povedal selektor, ki se mu je dobro obrestovala tudi menjava z Rokom Kronavetrom, edinim strelcem na sobotni tekmi.

Kronaveter je relativni novinec v članski vrsti. "Vsi, ki prihajajo v reprezentanco, so zelo dobra novost, vsak ji lahko nekaj da. To je tudi prav, več izbire bomo imeli in več kakovostnih igralcev, močnejši bomo. Vsak igralec je za nas pomemben," meni Valter Birsa, ki je prav tako "pustil dušo" na dvoboju s Slovaško.

Dodal je, da če bodo pokazali takšno borbenost kot včeraj in ob dejstvu, da volja ni bila nikoli vprašljiva, potem se lahko tudi na tekmi z Anglijo nadejajo česa pozitivnega.

Je pa res, da Slovenci z Anglijo nimajo tako dobre statistike v medsebojnih dvobojih kot s Slovaško. Prvo tekmo, prijateljsko, so igrali leta 2009 v gosteh in izgubili z 1:2, leto pozneje so na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki klonili z 0:1, v prejšnjih kvalifikacijah za EP pa so Angleži slavili s 3:1 in 3:2.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 18:15 09.oktober 2016.

    NZS pa želim da katastrofalno izgubi tekmo z Angleži !

  • Žurnalček 18:13 09.oktober 2016.

    In v torek z Anglijo bo zopet tako , samo brez mene , osel gre pač samo enkrat na led !! Bojkotirajte !

  • Žurnalček 18:11 09.oktober 2016.

    Kdo je zaprl garažo za obiskovalce , ko pa je sploh pogoj za pridobitev dovoljenja za prireditev od strani organov , zadostno število parkirnih mest !!!! NZ Slovenije nima NOBENE pravice uredovati z JAVNO GARAŽO v lasti MOL-a , kajti ...prikaži veči oni so najeli stadion , ne pa garažo , ker je ona last MOL-a in ne spada pod ŠC Stožice ! Na nenapovedano zaporo garaže , pa na vse to potem planejo REDARJI in pokasirajo od nič krivih voznikov , kajti v okolico Stožic ne gre 1500 avtomobilov na urejena parkitrišča in pišejo kazni , pa tako priguljufajo od državljanov enih 30.000 € , 30x več , kot pa dobijo za najem stadiona ! Če je pa razlog zapore obisk Pahorja , da mu ne bi kaj počilo pod tribuno , pa naj lepo povedo , al jim je več do Pahorja al do gledalcev ! Mene so oklali za 80 € , saj ni važno ,ampak to je pa čisti BANDITIZEM !