Šport > Nogomet
38 ogledov

Hamšik: Slovenci so si zaslužili zmago

nogomet Slovenija Saša Despot
Slovaki so se po tekmi v Stožicah znašli v težkem položaju.

Slovaška reprezentanca je na dosedanjih dveh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo izgubila in je tako še brez točk. Udeležnci letošnjega Eura so v prvem kolu doma nesrečno v zadnjih trenutkih tekme izgubili s sicer neprepričljivo Anglijo, na lestvici skupine F pa so tako na predzadnjem mestu. Še s slabšo gol razliko je zadnja Malta.

Slovenija se je s tremi točkami povzpela na tretje mesto. Ima štiri točke, enako tudi druga Škotska. Ta se je na podoben način kot slovenska reprezentanca izvlekla proti Litvi. Litovci so na gostovanju tokrat vodili do 90. minute, a nato znova osvojili le točko. Vodilna Anglija, ki bo v torek gostovala v Ljubljani, je znova zmagala, a proti Malti ni pokazala veliko.

"V napadu smo bili tokrat premalo nevarni. Manjkajo nam zadetki, brez njih ne moreš zmagati. Prvi polčas se je zasluženo končal z remijem, v obrambi smo dobro zaustavljali tekmeca. Žal so nam v drugem polčasu zabili gol iz ene izmed redkih priložnosti. Fantje so se na zelenici trudili in borili, zato jim nimam kaj očitati. Zdaj smo v položaju, ko nujno potrebujemo točke, tekmo s Škotsko moramo dobiti. Nastopili bomo doma, kjer igramo drugače in menim, da nam bo uspelo osvojiti tri točke," je po ljubljanskem porazu dejal slovaški selektor Ján Kozák.

Ta je proti Sloveniji najverjetneje zelo pogrešal učinek prvega slovaškega zvezdnika Mareka Hamšíka. Ta je s kolegi izgubil dvoboj na sredini igrišča, pri Sloveniji se je v defenzivnih nalogah tokrat izjemno izkazal Rene Krhin. Spredaj je z nekaj potezami zablestel Josip Iličić, ki je v 74. minuti odlično zaposlil rezervista Roka Kronavetra, ta pa je s trelom izven kazenskega prostora odločil dvoboj. Igralec Olimpije je le dobro minuto pred zadetkom zamenjal Jasmina Kurtića, ki je sicer na sredini izgubljal veliko žog.

"Slovenska zmaga je povsem zaslužena. Igrati bi morali na zmago, a se je od začetka videlo, da želimo le ohraniti nedotaknjeno mrežo. Brez gola ne moreš zmagati. Tekmec je bil očitno boljši. Tekma proti Škotski bo za nas zelo pomembna, moramo jo zmagati," je o tekmi s Slovenijo sicer dejal slovaški kapetan Hamšik.

Podobno so razmišljali tudi njegovi reprezentančni soigralci. "Razočarani smo, želeli smo zmagati. Odločila je ena situacija, ko nismo dobro odgovorili in tekma je bila odločena. Proti dobremu tekmecu težko dosežemo gol, to moramo spremeniti proti Škotom," je menil Ján Greguš, Lukáš Pauschek pa je dodal: "Poskušali smo dati vse na zelenici, a na žalost se ni izšlo. Zdaj se moramo pobrati. Verjamem, da nam bo to uspelo, naslednje tekme se že veselim."

"Slovenci so igrali zelo dobro. Žal nam je, da nismo uspeli priti vsaj do točke, a smo preredko prihajali v napad. Ustvarili smo si eno priložnost, vendar je nismo izkoristili. Po prejetem zadetku je vse skupaj postalo še težje," je svoj pogled na tekmo predstavil še vratar Matúš Kozáčik, ki se je sicer izkazal v prvem polčasu, ko je strel tokrat odličnega Romana Bezjaka potisnil v prečko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.