Šport > Nogomet
51 ogledov

O Kamplu brez komentarja

(Ukrajina - Slovenija) Katanec EPA Katanec je ob slovesu od reprezentance za naslednika predlagal Tomaža Kavčiča.
Selektor Srečko Katanec in kapetan Boštjan Cesar sta dan pred kvalifikacijsko tekmo za SP 2018 s Slovaško še enkrat poudarila, da reprezentanco čaka težak obračun. Oba pa sta vztrajala tudi na stališču, da zapletov okrog Kevina Kampla ne bosta več komentirala.

"Priprave smo oddelali tako, kot smo načrtovali. Na srečo nismo imeli poškodb in pripravljeni smo za tekmo," pravi Srečko Katanec in dodaja, da so nogometaši delali vneto in da je atmosfera dobra. O podrobnostih in taktiki v svojem skopem slogu vnovič ni razkril ničesar: "Vse boste videli jutri. Nasprotnik je zelo kakovosten, ne bo lahko, saj Slovaki dobro stojijo na igrišču in veliko pozornosti smo namenjali eni fazi igre, a to boste videli jutri."

O odsotnosti Kevina Kampla in Roberta Beriča ter posledično spremenjenem načinu igre Katanec na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju ni želel razpravljati, dodal je le, da so mlajši posamezniki napredovali. "Strahu ni. Če bo nasprotnik boljši, jim bomo stisnili roke."

A je Katanec na koncu vendarle obljubil, da bo v torek ali sredo prihodnji teden pokomentiral vse, kar se je dogajalo ob zadnjem zboru v reprezentanci. To je storil šele po tem, ko je iz novinarskih vrst slišal očitek legendarnega Rudija Völlerja, nekdanjega odličnega nemškega nogometaša in trenutnega športnega direktorja pri Bayerju Leverkusnu, kjer igra Kampl, da je Katanec praktično edini selektor doslej, ki ni stopil v stik z njim, da bi se pozanimal o podrobnostih, kar drugi selektorji za igralce Bayerja vendarle občasno storijo.

"Lahko rečem, da je vzdušje fenomenalno. Cel teden smo se pripravljali dobro, zdravi smo, pričakujemo pa težko tekmo. Delali smo na taktiki v obrambi in napadu, kar smo ponovili tudi na zadnjem treningu in seveda smo igrali tekmo stari proti mladim," pa tik pred tekmo pravi kapetan reprezentance Boštjan Cesar.

Izkušeni 34-letnik meni, da so tekmeca dodobra analizirali in še enkrat ponovil, da skrivnosti ni. "Res nas čaka težka tekma, prava borba in kdor bo osvojil več žog, bo izvajal pritisk na tekmeca." Cesar pa dan pred tekmo ni več želel odgovarjati na vprašanja o odsotnosti "utrujenega" Kampla in vseh zgodb, povezanih z njegovo odsotnostjo.

O v zadnjem času večkrat kritizirani postavitvi, takoimenovanem rombu, ki so ga trenirali tudi na zadnjih treningih, pravi: "To smo precej trenirali. A bolj pomembno je, da vsak igralec ve, kaj mora delati in da ne sme delati napak. Morda nas je to nazadnje pokopalo, odpraviti moramo te napake."

Pozitivno za Slovenijo je tudi dejstvo, da doslej s Slovaško še ni izgubila, obeta pa se tudi dobra podpora s tribun, saj je prodanih že več kot 10.000 vstopnic. "A jutri je nova tekma in nova Slovaška, ki je v zadnjih osmih letih dokazala, da igra fenomenalno. Upam, da jih lahko tudi jutri premagamo," še pravi Cesar.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.