Šport > Nogomet
49 ogledov

V lov na prvo zmago

nogomet Slovenija Turčija Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala drugo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Tekmec bo Slovaška.

V slovenskem taboru kljub odsotnosti poškodovanega Roberta Berića in preutrujenega Kevina Kampla napovedujejo trdo tekmo in boj za zmago, prav tako pa tudi sicer s poškodbami razredčeni Slovaki.

Pri Slovakih bodo po informacijah iz njihovega tabora manjkali Martin Škrtel, Vladimir Weiss, Peter Pekarik, Miroslav Stoch, Ondrej Duda in Viktor Pečovsky, njihov selektor pa tudi zato napoveduje spremembo igralnega sistema. Kateri bo zamenjal tradicionalni 4-1-4-1, ni razkril.

Z rombom na sredini?

Slovenski selektor Srečko Katanec je bolj ali manj uigraval postavo, v kateri bo zvezna vrsta stala v tako imenovanem rombu. V njem bodo predvidoma Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič in Valter Birsa, v napadu pa naj bi bila Roman Bezjak in Josip Iličić, na katerega je še posebej opozoril zvezdnik Slovakov in Napolija Marek Hamšik.

"Mislim, da moramo biti osredotočeni predvsem na nas same, ne toliko na Slovake. Tako da nimam določenih skrbi, ker vem, da če bomo mi dobro stali na igrišču in igrali tako, kot znamo, se na koncu lahko veselimo," pred tekmo pravi vratar Slovenije Jan Oblak, ki bo skupaj z Boštjanom Cesarjem, Miralom Samardžićem, Nejcem Skubicem in Bojanom Jokićem sestavljal zadnjo oviro pred slovenskim golom.

Tekmo s Slovaki bo sicer sodil Italijan Nicola Rizzoli, pomagala pa mu bosta Elenito Di Liberatore in Mauro Tonolini. V torek pa Slovence, prav tako v Stožicah, čaka še obračun z Anglijo.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.