Šport > Nogomet
12 ogledov

Ponovitev finala in Arsenal z Barço!

Inter čaka ponovitev finala 2010 z Bayernom. Bodo spet zmagali? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kroglice so odločile, da se bosta že v osmini finala Lige prvakov srečala lanska finalista Inter in Bayern. Barcelona je dobila Arsenal. Chelseaju na papirju najležje delo s Københavnom.

Žreb je madridskemu Realu namenil znanca iz Lige prvakov, Lyon. Tekmeca v osmini finala sta bila namreč že lani - slavili so Francozi. "Lanski izpad še dobro pomnimo. Upam, da nas je izučilo, da ne bodo delali istih napak," je po žrebu dejal športni direktor galaktikov, Miguel Pardeza. "Če Lyonu pustiš le malce prostora, ga bo izkoristil, tako kot v prejšnji sezoni. Biti moramo previdni. Zaupamo našim igralcem, a vemo, da zna biti liga prvakov še kako kruta," je previden predstavnik in legenda Reala, Emilio Butragueno. Medtem se Raul se s Schalkejem vrača v domovino - igrali bodo z Valencio.

Tudi Arsenal in Barcelona sta v zadnjih sezonah pogosto igrala drug proti drugemu v izločilnih bojih tega tekmovanja. "Raul se vrača v Španijo, Real bo dobil priložnost za maščevanje, Cesc prihaja na Camp Nou," z velikimi črkami piše španska Marca. "Če dobimo Barcelono, bo to najtežja naloga, a se jih ne bojimo," je pred žrebom dejal vratar Arsenala, Lukasz Fabianski.  Lani sta se ekipi pomerili v četrtfinalu - bilo je 6:4 za Katalonce. Pred štirimi leti so slednji topničarje premagali v finalu. "Vsak žreb bi bil težak, toda če smo povsem pošteni, je Barcelona tisto moštvo, ki je v najboljši formi. Toda spopadli se bomo z njo, jo napadli. Veselimo se teh dveh tekem. Obe moštvi igrata napadalen nogomet," pravi predstavnik Arsenala David Miles.

V središču pozornosti bo tudi ponovitev lanskoletnega finala med Interjem in Bayernom. Slednji bodo imeli krasno priložnost za maščevanje poraza z 0:2. "Še vedno je v spominu poraz iz finala v Madridu. Zdaj imamo priložnost, da v dveh tekmah stvari postavimo na pravo mesto. Težko bo, toda hkrati tudi zelo zanimivo - za nas ne bi moglo biti bolj," je dejal športni direktor Bayerna Christian Nerlinger, predsednik bavarskega kluba Karl-Heinz Rummenigge je dodal: "Inter je zelo težak tekmec. Brez dvoma najtežji, kar smo jih lahko dobili na žrebu. Toda hkrati je to lepa priložnost za maščevanje."

Tottenham, ki je bil z 18 zadetki najboljši strelec skupinskega dela tekmovanja, se vrača na San Siro. Jeseni so tam igrali 3:4 z Interjem, zdaj jih čaka Milan. "To bosta odlični tekmi. Tudi sam bi že pred žrebom za tekmeca izbral Milan. V Italiji vodi v prvenstvu, toda tu se bo odločalo o napredovanju na dveh tekmah. Zelo se že veselim. Res je težak žreb, toda tudi izvrsten dvoboj," je zadovoljen trener Tottenhama, Harry Redknapp.

Med favorite tekmovanja sodita tudi Manchester United in Chelsea, ki sta dobila lažja tekmeca. Rdeči vragi bodo igrali proti Marseillu, Chelsea pa proti presenečenju tekmovanja Koebenhavnu. "Zelo težko nam bo proti Unitedu, ki tako kot Real spada med legendarne evropske klube. Nisem pa nezadovoljen z žrebom, saj smo se želeli izogniti Barceloni in Realu," meni predsednik Marseilla, Jean-Claude Dassier.

Tekme osmine finala bodo v drugi polovici februarja in prvi polovici marca 2011.

Pari osmine finala Lige prvakov:

AS Roma - Šahtar

AC Milan - Tottenham Hotspur

Valencia - Schalke 04

Inter Milan - Bayern München

Lyon - Real Madrid

Arsenal - Barcelona

Marseille - Manchester United

København - Chelsea

Pari 1/16-finala Evropske lige:

Napoli - Villarreal
Glasgow Rangers - Sporting Lizbona
Sparta Praga - Liverpool
Anderlecht - Ajax Amsterdam
Lech Poznan - Braga
Bešiktaš - Dinamo Kijev
Basel - Spartak Moskva
Young Boys Bern - Zenit St. Peterburg
Aris Solun - Manchester City
Paok Solun - CSKA Moskva
Sevilla - Porto
Rubin Kazan - Twente Enschede
Lille - PSV Eindhoven
Benfica - Stuttgart
Bate Borisov - Paris St. Germain
Metalist Harkov - Bayer Leverkusen

Pari osmine finala Evropske lige:

Benfica/Stuttgart - Bate Borisov/Paris Saint-Germain
Bešiktaš/Dinamo Kijev - Aris/Manchester City
Rubin Kazan/Twente - Young Boys Bern/Zenit St. Peterburg
Paok Solun/CSKA Moskva - Sevilla/Porto
Lille/PSV Eindhoven - Glasgow Rangers/Sporting Lizbona
Metalist Harkov/Bayer Leverkusen - Napoli/Villarreal
Anderlecht/Ajax - Basel/Spartak Moskva
Sparta Praga/Liverpool - Lech Poznan/Braga

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.