Šport > Nogomet
22 ogledov

Poplava zadetkov Cristiana Ronalda

cristiano ronaldo EPA
Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je v zadnjih šestih obračunih v dresu madridskega Reala zabil kar enajst golov. Zadnjega na obračunu s Celto de Vigo, Ronaldo pa se po novem lahko pohvali, da je zadel proti vsakemu moštvu v La Ligi.

Po nekoliko tišjem uvodu v sezono, ko so se kritiki že spraševali, ali je Ronaldo še tisti ''pravi'', je Portugalec odgovoril v prepričljivem slogu. Vse od obračuna z Manchester Cityjem, ki ga je Real dobil v zaključku tekme, je igra Cristiana Ronalda praktično brezhibna. Od zmage nad meščani, kjer je prav tako dosegel gol, je zadel na vsaki tekmi. Zabil je na tekmi z Rayom, dosegel hat-trick proti Deportivu, v Amsterdamu pa je zatresel mrežo Ajaxa. Na ligaškem El Clásicu je zadel dvakrat, vratarja nasprotne ekipe pa je z bele točke matiral tudi v soboto, ko je Real z 2:0 premagal Celto.

Magične roke Ikerja Casillasa

Iker Casillas | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Iker Casillas se je nedavno znašel na udaru navijačev Real Madrida, ki so kritizirali njegove predstave v dresu belega baleta. Na sobotni tekmi je še tretjič v dvanajstih tekmah svojo mrežo ohranil nedotaknjeno in gledalce navdušil z nekaj odličnimi obrambami.

Svojo nesporno kvaliteto je demonstriral v treh različnih situacijah. V 25. minuti je ubranil nizek strel Laga Aspasa, ki bi zagotovo končal znotraj oddaljene vratnice. V drugem polčasu se je izkazal po strelu De Lucasa, ki je meril znotraj kazenskega prostora, nato pa je sledila najboljša obramba večera. Z neposredne bližine je z glavo zapretil Park, po izjemni reakciji Casillasa pa je Santiago Bernabéu začel skandirati njegovo ime.

Higuaín: ''Imel sem veliko sreče''

gonzalo higuain | Avtor: EPA EPA
Strelec prvega zadetka na sobotni tekmi je bil Gonzalo Higuaín. Nogometeš Real Madrida je priznal, da je imel pri strelu veliko sreče. ''Imel sem srečo, da je šla žoga v gol,'' je povedal Francoz, ki je v resnici želel poslati predložek v kazenski prostor nasprotne ekipe. Higuaín je še dodal, da uživa v svoji vlogi v Realu, besedo ali dve pa je namenil Radamelu Falcau, ki ga svetovni mediji v prihodnosti že vidijo v Madridu. ''V zadnjih šestih letih je bilo veliko težkih trenutkov. Zdaj sem srečen in upam, da bom lahko zaigral proti Dortmundu. S Falcaom sem igral v mlajših letih. Dober prijatelj je in vesel sem, da mu gre dobro,'' je povedal Higuaín.

Komentarjev 1
  • Rook KŁemenčič 15:34 21.oktober 2012.

    kot prvo je Higuain Argentinec in ne Francozkot drgu pa Falcao že igra v madridu :)