Šport > Nogomet
17 ogledov

Portugalski komentator norel: "Oblaaaaaaaaaak!"

Oblak Juventus Torino Benfica Evropska liga polfinale
1/9
Reuters
Trener Juventusa Antonio Conte je po izpadu Juventusa iz polfinala Evropske lige napadel glavnega sodnika Marka Clattenburga. Športni dnevnik La Gazzetta dello Sport med najboljše posameznike tekme z Benfico uvrstil Slovenca Jana Oblaka.

V napredovanju portugalske Benfice mimo italijanskega Juventusa je bilo veliko simbolike – Serie A je po letih zatona prehitelo tudi drugo najmočnejše ibersko tekmovanje, lizbonski "orli" pa bi lahko v finalu s Sevillo na istem stadionu portugalski koeficient še povečali.

"Nekoč je bilo to najboljše prvenstvo na svetu. Nekoč je bil nek pokal, pokal Uefa, ki je bil praktično domače dvorišče za italijanske ekipe, ki so praktično vedno (govorimo o 90. letih) prihajale do konca," na svoji spletni strani (www.gazzetta.it) piše športni dnevnik La Gazzetta dello Sport.

Padanje se nadaljuje

"Zdaj je Italija na petem mestu lestvice Uefe: padanje se nadaljuje, z izpadom Juventusa v polfinalu na račun Benfice je prišlo še do zadnjega prehitevanja: Portugalske, ki bo po zaslugi dobrih predstav 'orlov' in Porta v zadnjih sezonah evropskih pokalov zasedla naše četrto mesto. Naslednjo sezono bomo začeli na petem mestu lestvice: 51.510 točk za nas, 52.133 za Portugalce (imajo možnost še izboljšati to številko, če bo ekipa Jorgeja Jesusa zmagala v finalu)."

Tako nizko italijanski nogomet ni bil od leta 1984, dodaja rožnati časnik, a se je Apeninski polotok vrnil v velikem slogu in v dveh letih vrnil na vrh, kjer je ostal vse do leta 1999. Na število nastopajočih italijanskih ekip nov padec sicer ne bo vplival, kljub temu, da so bili njihovi dosežki v sezoni 2013/14 primerljivi z Nemci in le malce slabši od Angležev, pa jim veliko škodo delajo rezultati iz preteklosti. Španci so si s kar tremi od štirih finalistov v obeh evropskih pokalih še povečali ogromno prednost pred zasledovalci, medtem ko Italijane lovijo še precej oddaljeni Francozi, dvigajo se tudi Rusi

Conte besen na sodnika

Trener poraženih gostiteljev finala Evropske lige Antonio Conte je po tekmi napadel angleškega sodnika Marka Clattenburga, ki po njegovem mnenju ni bil dovolj dober za sojenje tekme takšnega profila v deževnem Torinu.

"Nocoj bi morali dobiti enajstmetrovko, po tisti po prekršku nad (Giorgiem) Chiellinijem na prvi tekmi," je bil prepričan Conte, ki je z belo-črnimi tudi tokrat ni dobil, čeprav je strel Fernanda Llorenteja v 65. minuti v roko zadel branilca Luisãa.

"Uefa bi nam morala pokazati malce več spoštovanja"

"Sodnik jim je dovolil, da so celo tekmo ovirali igro," je še dodal Conte. "Pred tekmo nam je rekel, da ne bo ustavil igre vsakič, ko bo igralec padel na tla, toda to se je zgodilo. Imamo občutek, da nas ne jemljejo resno, (Evropska nogometna zveza) Uefa pa bi nam morala pokazati malce več spoštovanja s tem, ko bi poslala sodnika potrebnega standarda."

Nogometaše Benfice, ki bodo še drugič zapored igrali v finalu Evropske lige (lani so ga v srce parajoči tekmi izgubili proti Chelseaju), so ob povratku v Lizbono pričakali navdušeni navijači. Eden junakov zmage novih portugalskih prvakov je bil znova tudi slovenski vratar Jan Oblak.

Gazzetta Oblaku dala sedmico

Škofjeločan, ki je pred dnevi ob streljanju enajstmetrovk Benfici prinesel še tretji finale sezone (v ligaškem pokalu proti Portu), je tudi s strani Gazzette dobil najvišjo oceno sedmico, predvsem pa se je izkazal z zaključnim posredovanjem globoko v sodnikovem podaljšku, ko je ustavil poskus Martína Cáceresa.

"Dobro je bil postavljen pri strelu (Andree) Pirla na začetku tekme. Pravočasno je skočil v noge (Stephanu) Lichtsteinerju. Dober tudi pri prostem strelu Pirla, izjemen v 96. minuti ob udarcu z glavo Cáceresa," so ga ocenili italijanski kolegi.

Portugalski komentator radia Antena 1 Nuno Matos si je po Cristianu Ronaldu našel novega heroja – Jana Oblaka:

Prihod v Lizbono skozi telefon Eduarda Salvia:

Komentarjev 1
  • mihatirs 14:13 02.maj 2014.

    vsaj napiš kdaj se dere oblak, ne da je treba celih 10min posnetka gledat, itak te prej mine poslušat!!