Šport > Nogomet
40 ogledov

Ko podivja radijski komentator: "Ro, Ro, Ronaldo, Ronaldo, o Brasil, o Brasil!"

Kvalifikacije za SP 2014 dodatne kvalifikacije Ronaldo William Nani Švedska EPA
V torek zvečer je bila v središču pozornosti nogometne javnosti tekma v Friends Areni, kjer sta se reprezentanci Švedske in Portugalske pomerili za plasman na SP v Braziliji. Cristiano Ronaldo je bil uspešnejši od Zlatana Ibrahimovića, "hat-trick" Portugalca pa je z norim komentiranjem sijajno pospremil radijski novinar Nuno Matos. Posebej priporočamo sekunde po tretjem golu.

Vsakih nekaj dni nam življenje polepša tudi kakšen nogometni komentator. Zadnji v nizu navdušujočih komentarjev pripada izkušenemu radijskemu novinarju, ki dela za portugalski radio Antena 1. Kot dolgoletni spremljevalec tekem portugalske reprezentance je bil Nuno Matos seveda prisoten tudi na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za SP med Švedsko in Portugalsko na Friends Areni v Solni.

Kot najbrž že veste, so nogometaši s Pirenejskega polotoka v predmestje Stockholma prišli s prednostjo enega gola, ki ga je na stadionu Luz v Lizboni dosegel Cristiano Ronaldo. Tudi na Švedskem je Cristiano zabil uvodni gol srečanja na začetku drugega polčasa, nato pa mu je Zlatan Ibrahimović odgovoril z dvema zadetkoma in po polovici drugega dela so bili domačini spet v igri za pot v Brazilijo.

Samba de Janeiro

Nato pa je na sceno spet prišel CR7, še dvakrat pobegnil švedski obrambi in zabil zadetka, ki sta razjasnila vse okrog potnika v deželo petkratnih svetovnih prvakov. Vse tri Ronaldove zadetke je Matos seveda pospremil s fantastičnim komentarjem, kot se tudi spodobi v primeru, ko si tvoja država pribori plasman na mundial.

V družbi strokovnega komentatorja začne Matos o "sambi" (preuranjeno) govoriti že pri prvem golu, pri drugem je nato veselje začinjeno z veliko mero olajšanja, pri tretjem golu pa se novinarju dokončno "utrga" in začne deklamirati znane napeve o Braziliji. Vse skupaj na koncu pospremi vsem znana "Samba de Janeiro". Vsekakor je zgornji video vreden ogleda oz. poslušanja, tudi če niste navijač Portugalske ali Cristiana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.