Šport > Nogomet
23 ogledov

Ronaldo: ''Lahko bi zadeli večkrat''

Ronaldo Nani Portugalska Švedska dodatne kvalifikacije Lizbona Reuters
Portugalska je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za SP 2014 premagalo Švedsko (1:0). Mož odločitev je bil kdo drug kot Cristiano Ronaldo.

Napadalec madridskega Reala Cristiano Ronaldo je dobil prvi interni obračun z Zlatanom Ibrahimovićem in svoji reprezentanci priigral dobro izhodišče pred povratno tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Ronaldo je edini gol na tekmi zabil v 82. minuti, ko je bil po podaji Miguela Velosa natančen z glavo. Portugalski reprezentant je bil zadovoljen, da mu je uspelo doseči odločilni zadetek, čeprav je po tekmi priznal, da bi morali zabiti večkrat. ''Dosegel sem odločilni gol, ki nam je prinesel zmago. Lahko bi zadeli večkrat, vendar nam ni bilo usojeno,'' je v mešani coni po tekmi v Lizboni povedal Ronaldo. Portugalec je imel kmalu po doseženem zadetku priložnost, da poviša prednost svoje reprezentance, namesto mreže pa se je stresla prečka.

''Bilo bi dobro, če bi iztržili večjo razliko, a z rezultatom moramo biti zadovoljni. V torek nas čaka nova bitka. Na igrišče se bomo podali z najmanjšo prednostjo, a prednost, četudi minimalna, je boljša kot remi. Na Švedskem bomo dali vse od sebe, saj si nihče ne želi zamuditi svetovnega prvenstva v Braziliji,'' je dejal Ronaldo.

Harmen: ''Igrali smo površno!''

Švedski selektor Erik Hamren je po porazu proti Portugalski dejal, da so njegovi varovanci plačali visoko ceno za površno predstavo na zelenici. ''Portugalska je bilo v drugem polčasu bolj nevarna in veliko žog smo bili prisiljeni odigrati po zraku. Vedno sem razočaran po porazu, z remijem bi bil veliko bolj zadovoljen. Na drugem obračunu nas čaka težko delo. Upam, da bomo igrali blje. Zmagati moramo za vsako ceno,'' je povedal Hamren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.