Šport > Nogomet
25 ogledov

Poškodbe močnejše od Cannavara

Leta 2006 je Cannavaro dobil Fifino nagrado za igralca leta. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Legendarni branilec azzurov Fabio Cannavaro je moral pri 37 letih priznati premoč številnim poškodbam in nogometne čevlje obesiti na klin. Cannavaro je še vedno edini branilec, ki je bil izbran za igralca leta po izboru Fife.

"Žalosten sem. Nogomet mi pomeni vse v življenju," je ob koncu izjemno uspešne kariere medijem zaupal Italijan Fabio Cannavaro. Eden najboljših branilcev v zadnjih letih je s kariero želel nadaljevati, a so mu zdravniki zaradi velikih težav s kolenom, ki naj ne bi zdržalo še ene sezone, to odsvetovali.

Nekdanji italijanski kapetan je največji uspeh doživel leta 2006, ko je naše zahodne sosede popeljal do naslova svetovnega prvaka. Istega leta je bil s strani Fife izbran za najboljšega nogometaša leta in je do danes še vedno edini branilec, ki se lahko pohvali s to prestižno nagrado. Za Italijo je zbral rekordnih 136 nastopov. V svoji bogati karieri pa je nastopal za Napoli, Parmo, Inter, Juventus in Real Madrid. Zadnjo sezono je odigral v Združenih arabskih emiratih za Al Ahli, kjer naj bi kot svetovalec ostal tudi po koncu kariere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.