Šport > Nogomet
2400 ogledov

Posnetek iz tega zornega kota ponuja drugo razlago

neymar Reševalni pas/Twitter
Brazilskemu zvezdniku Neymarju grozi visoka kazen zaradi fizičnega napada na navijača.

Paris Saint-Germain je v finalu francoskega pokala po streljanju enajstmetrovk izgubil proti Rennesu, po tekmi pa je za velik incident poskrbel frustrirani Neymar, ki je s pestjo udaril navijača na tribuni.

Neymar Video Šport Neymar navijača s pestjo v obraz

Brazilec je podlegel verbalnim provokacijam moškega, ki je nogometaše PSG-ja snemal s telefonom in jih istočasno obkladal z zmerljivkami. Po navedbah francoskega časnika L'Equipe je Neymarju zabrusil "nauči se igrati nogomet", za tarči pa si je izbral tudi Gianluigija Buffona in Marca Verrattija.

"Nisem jih žalil!"

Navijač, ki razmišlja o ukrepih zoper nogometaša, obtožbe zavrača. "Nisem jih žalil. Povedal sem jih, da so slabi. To je igra. Ko so hodili mimi, sem dejal: 'Slabi ste, dajmo Rennes!' To je vse," je pojasnil.

Po spletu so se pojavili posnetki iz različnih zornih kotov, ki pa Neymarja ne prikazujejo v najlepši luči. Ne glede na vse okoliščine bi se moral zvezdnik takšnega kova vzdržati fizičnih napadov na navijače. V to je prepričan tudi njegov klubski soigralec Dani Alves.

"Razgret je bil, zato je reagiral na način, ki po mojem ni bil najboljši. Ne sme se vpletati v takšne reči. Treba je imeti več nadzora. Naredil je napake, iz katere se bo nekaj naučil. Neymar je izjemen nogometaš, a včasih nekoliko vihrav. Takšnih stvari ne moremo podpirati. Verjamem, da se to ne bo ponovilo," je dejal.

Brazilec se je po incidentu oglasil na Instagramu, kjer je zapisal: "Nihče ne bi mogel ostati ravnodušen."

Trener pariškega kluba Thomas Tuchel je v odzivu nihal med razumevanjem in obsojanjem. "Tega si ne moreš privoščiti. Preprosto ne moreš. Težko se je po porazu vzpenjati po stopnicah. Sprejeti moramo rezultat. Ne smeš se zapletati v konflikt z navijačem," je poudaril.

Upravičena reakcija?

Po nekaterih intepretacijah naj bi navijač Neymarja prosil za fotografijo, ko pa mu je nogometaš ustregel, ga je začel žaliti. Ta razlaga je malo verjetna, saj je iz prvega posnetka zelo očitno, da je Neymar takoj zgrabil navijačev telefon in mu tako preprečil nadaljnje snemanje. Kljub temu so nekateri prepričani, da si je provokator udarec zaslužil.

Nekdanji zvezdnik Barcelone se bo zaradi incidenta moral zagovarjati pred disciplinsko komisijo, grozi pa mu celo do pet tekem prepovedi. Pred dnevi je bil kaznovan s tremi tekmami zaradi žaljenja slovenske sodniške ekipe po tekmi lige prvakov med PSG-jem in Manchester Unitedom.

neymar Brez milosti Šport Neymar bo plačal za to, kar je storil Slovencem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.