Šport > Nogomet
27 ogledov

Navijači posneli met bakle

bakla rusija črna gora Youtube
Svetovni splet je obkrožil posnetek huligana, ki je na kvalifikacijski tekmi med Rusijo in Črno goro z baklo zadel vratarja in poskrbel za polurno prekinitev.

Nogometni svet pretresa incident na zelenici obračuna med Rusijo in Črno goro, ki je bil v petek na sporedu v Podgorici. Tekmo je kmalu po prvem pisku prekinil navijač, ki je z baklo - namerno ali nenamerno - zadel ruskega vratarja Igorja Akinfeeva. Čuvaja mreže so prepeljali v bolnišnico, kjer so preiskave pokazale, da ni utrpel hujših poškodb.

''Hvala vsem za podporo, zdaj se počutim bolje. Na žalost se v nogometu dogajajo takšne stvari. Upam, da se kaj takšnega ne bo nikoli več ponovilo ne v Črni gori ne nikjer drugje po svetu,'' je dejal Akinfeev.

Na spletu se je pojavil posnetek meta pirotehničnega sredstva, ki je v povezavi z nemiri in prerivanjem po dobri uri igre botroval dokončni odpovedi tekme v 67. minuti. Navijača so po tekmi izsledili in aretirali.

''Pustili smo vtis barbarov''

Momir Đurđevac, generalni sekretar črnogorske nogometne zveze, je ostro obsodil navijače domače reprezentance in jih označil za hinavce in barbare.

''Prepevajo 'Črna gora, ljubimo te', a mečejo bakle, žalijo nasprotnika in povzročajo incidente, kjerkoli se pojavijo. To je hinavščina,'' je povedal sekretar. ''Pustili smo vtis barbarov, kar je popolna katastrofa. Ne zaslužimo si, da nas ekipa zastopa na velikem turnirju. Kar se mene tiče, bi se morala tekma odpovedati po incidentu v prvi minuti. Lahko se samo zahvalimo bogu, da se nihče ni resneje poškodoval,'' je dodal Đurđevac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.