Šport > Nogomet
15 ogledov

Potrjeno: de Gea bo rdeči vrag

40-letnega Edwina Van der Sarja bo zamenjal 20-letni David de Gea. (Foto: Reuter Žurnal24 main
David de Gea bo naslednik Edwina van der Sarja v vratih Manchester Uniteda. Trener Alex Ferguson je to uradno potrdil. Na tržnici je najbolj aktiven Milan. Najprej so podaljšali s Clarenceom Seedorfom.
Arsene Wenger je potrdil, da si v vrstah Arsenala želi Realovega Karima Benzemaja.

Tottenham in Barcelona pa se bosta že ta teden sestala z 21-letnim brazilskim talentom Leandrom Damiãom, ki je letos navduševal v dresu Internacionala iz Porto Alegreja. Želijo ga tudi Juventus, Roma in Benfica. Govori se o odškodnini več kot 15 milijonov evrov.

Nizozemski vratar Edwin van der Sar ima pred sabo le še eno tekmo – sobotni finale Lige prvakov. Nato bo končal kariero. Vso sezono je Manchester United iskal njegovega naslednika. Že jeseni so podpisali z Dancem Andersom Lindegaardom, a ta bo le menjava. Novi prvi vratar rdečih vragov bo Španec David de Gea, doslej nogometaš madridskega Atletica. "Kar nekaj časa smo se ukvarjali s tem, da ga podpišemo. Že pred časom smo ugotovili, da ima nekaj in da ga želimo. Je mlad vratar, zelo je hiter in odločen. Bo odlična zamenjava za van der Sarja," je v pogovoru za Sky Sports potrdil trener Alex Ferguson. "Iskali smo vratarja, ki bi imel podobne kvalitete, in de Gea je zagotovo podoben van der Sarju."

Manchester se je v zadnjih mesecih obračal tudi za Schalkejevim Manuelom Neuerjem (ta gre zdaj v Bayern München) in za Ajaxovim Maaartenom Stekelenburgom. Odškodnina za de Geo naj bi znašala 20 milijonov evrov.

Clarence Seedorf
je edini, ki je osvojil
Ligo prvakov s tremi različnimi klubi (skupno štirikrat) v treh različnih državah – leta 1995 z Ajaxom, leta 1998 z Realom in leta 2003 ter 2007 z Milanom.

Seedorf ostaja v Milanu
Nizozemski veteran Clarence Seedorf je podaljšal sodelovanje z italijanskim prvakom AC Milanom še za eno leto, so sporočili iz vodstva rdeče-črnih. Petintridesetletnik se je tako pridružil veteranom Filippu Inzaghiju, Alessandru Nesti, Marku van Bommlu in Flaviu Romi, ki so vsi podaljšali bivanje na San Siru. Milanu se bosta za novo sezono pridružila tudi branilca Philippe Mexes in Taye Taiwo, Brazilec Thiago Silva je podaljšal sodelovanje do 2016, klubsko vodstvo pa je uspešno pripeljalo h koncu tudi pogajanja z Genovo o dokončnem prestopu ganskega reprezentanta Kevin-Princa Boatenga. Za zdaj sta klub zapustila le Andrea Pirlo, ki je prestopil k Juventusu, ter grški nogometaš Sokratis Papastatopulos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.