Šport > Nogomet
67 ogledov

Potrjeno, van Gaal spakiral kovčke

louis van gaal EPA
Pri rdečih vragih so potrdili, da je Louis van Gaal že bivši trener Manchester Uniteda.

Potem ko so otoški mediji že nekaj dni razglašali, da je sodelovanja med nizozemskim strategom Louisom van Gaalom in nogometnim klubom Manchester United konec, je zdaj prišla še uradna potrditev.

Van Gaal zapušča Manchester United, je klub zapisal na spletni strani. "Radi bi se zahvalili Louisu in njegovi ekipi za odlično delo v zadnjih dveh sezonah. Vrhunec je bil osvojen pokal FA, ko smo z 12. lovoriko izenačili rekord, sam pa je postal trener z lovorikami v štirih različnih državah. Svoje delo pri nas je opravil profesionalno in častno, nekaterim našim mladim igralcem pa je pokazal, da se lahko povzpnejo na veliko sceno. Želimo mu vse dobro v nadaljevanju kariere," je odločitev o slovesu trenerja pospremil izvršni podpredsednik kluba Ed Woodward. United je še sporočil, da bo ime van Gaalovega naslednika razkril kmalu.

Van Gaal je imel sicer pogodbo še do leta 2017. Glavni favorit za zasedbo vročega stolčka ob zelenici Old Trafforda je prekaljeni portugalski strateg Jose Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.