Šport > Nogomet
50 ogledov

Odločeno: Mourinho namesto Van Gaala

Giggs Mourinho Manchester United Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Angleški nogometni velikan Manchester United in portugalski strateg José Mourinho naj bi načelno dogovorila vse podrobnosti dogovora o prihodnjem sodelovanju, je poročala britanska radiotelevizija.

Po predvidevanjih ponavadi zelo zanesljive britanske radiotelevizije sta Manchester United in 53-letni portugalski strateg José Mourinho, ki je vse od decembra, po odhodu iz Chelseaja, brez zaposlitve do načelnega dogovora o sodelovanju v novi sezoni prišla še pred finalom pokala FA s Crystal Palaceom.

Guardian in Sky Sports napovedujeta, da bosta Manchester United in Mourinho pogodbo podpisala že prihodnji teden. Sky Sports je prišel do podatka, da bo v Anglijo v torek iz Kitajske pripotoval Mourinhov agent Jorge Mendes, na podlagi česa bi bilo mogoče z vso gotovostjo napovedati, da bodo pogajanja prešla v sklepno fazo.

Kljub lovoriki neuspešna sezona

Nogometaši Uniteda so na sobotni finalni tekmi na londonskem Wembleyju po podaljšku premagali Crystal Palace (2:1). Za United je to bil prvi pokal FA po letu 2004 in skupno 12.

Louis van Gaal je s pokalno lovoriko sicer nekoliko omilil kritike, a so v Manchestru odločeni, da je čas za Nizozemčev odhod, potem ko so sezono končali na petem mestu prvenstvene lestvice in se niso uvrstili v Ligo prvakov. Veliki Manchester United bo tako v sezoni 2016/2017 igral v drugorazredni Ligi Evropa.

Portugalec naj bi s klubom podpisal pogodbo za tri sezone, vredno 77 milijonov evrov, s čimer bi postal najbolje plačani nogometni trener v zgodovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.