Šport > Nogomet
17 ogledov

Povratek na Camp Nou: "Še pomnite, Bavarci?"

Scholl Tarnat Kahn Manchester United Bayern Liga prvakov finale EPA
"Bayern, se spomniš?" Tako se ob fotografiji Oliverja Kahna, Michaela Tarnata in Mehmeta Scholla ure pred tekmo Barcelone in bavarskega velikana na Camp Nouu na naslovnici svoje spletne strani sprašuje španski športni dnevnik MARCA, ki obuja spomine na infarktni finale Lige prvakov iz leta 1999. Tudi Manchester United je bil takrat v izgubljenem položaju ...

"26. maja 1999 je (Samuel) Kuffour s pestjo zaporedoma udarjal v zelenico Camp Noua. Branilec Bayerna je izgubil finale Lige prvakov na krut in boleč način, ko so že vsi za zmagovalca imeli nemško ekipo, ki je povedla že na začetku tekme z golom (Maria) Baslerja," pred povratkom Bayerna na Camp Nou, kjer so leta 2009 izgubili še s 4:0, piše španska MARCA.

"V podaljšku je Manchester United zabil dva gola, ki ju je ločila le minuta in pol, in tako osvojil naslov. Nemci so bili sesuti, jokali so na zelenici stadiona Blaugrane," dodajajo Španci, ki takratno zmago Manchester Uniteda primerjajo z izjemnimi povratki Liverpoola (v finalu proti AC Milanu) in Deportiva La Corune, prav tako proti Milanu, a v četrtfinalu.

Barcelona bo na sredini tekmi potrebovala še za malenkost večji čudež, če si želi še tretjič v svoji zgodovini igrati v finalu na Wembleyju, ki ji je podaril prvo in zadnjo evropsko krono. 4:0 je rezultat, ki ga do sedaj ni uspelo nadoknaditi še nobenemu moštvu.

Potrebujejo perfektno tekmo

"To je skorajda nepremagljiva ovira. Varovance Tita (Vilanove) bo primorala v izjemen trud v napadu, v obrambi pa praktično perfektno predstavo, ker bi bil prejeti gol smrtonosen," dodajajo pri MARCI.

Katalonci v sredo zvečer potrebujejo perfektno tekmo, tudi s strani svojega največjega zvezdnika Lionela Messija, ki po zadnjih informacijah iz katalonskega tabora tudi tokratne tekme ne bo začel stoodstotno pripravljen.

"Če je Leo v formi, čudeži niso več tako daleč. To se je videlo tudi proti PSG, ko je samo s svojo prisotnostjo sejal paniko med nasprotniki, ki niso zmogli prebaviti njegovega prihoda in zapravili četrtfinale, ki so ga imeli pri rezultatu 0:1 pod nadzorom," nadaljujejo španski kolegi, a dodajajo, da bo Barcelona tokrat potrebovala perfekcijo tudi vseh ostalih členov ekipe.

Vsi, od vratarja Víctorja Valdésa, nadomestnega vezista Alexa Songa, vedno bolj utrujenega Xavija Hernándeza in čarodeja Andrésa Inieste, bodo morali odigrati tekmo sezone, kar bo na koncu verjetno vseeno premalo za izjemno moštvo, ki jim prihaja v goste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.