Šport > Nogomet
24 ogledov

Prandelli: "Cassano lahko da več!"

Takole se je pred sedmo silo v Stožicah postavil Cesare Prandelli. (Foto: Boštja Žurnal24 main
Italijani so po hitrem postopku opravili z obveznostmi pred petkovo tekmo proti Sloveniji. Medtem ko je selektor Cesare Prandelli še odgovarjal na vprašanja, so igralci že pobegnili proti hotelu.
Zavedamo se naših pomanjkljivosti, toda imamo ekipo z veliko talenta. Vsak (Zahovič, op. a.) si lahko misli, kar si hoče.
Cesare Prandelli

Nogometaši Italije so z letalom iz Pise na brniškem letališču pristali predčasno, za nameček pa še odpovedali večerni trening in se po zelenici Stožic zgolj sprehajali. Novinarje je medtem zabaval selektor Cesare Prandelli, ki je moral svojim rojakom odgovarjati tudi na precej smešna vprašanja, kot je bilo denimo tisto o Zlatku Zahoviču, eden izmed novinarskih kolegov z Apeninskega polotoka pa se pred tekmo v Ljubljani boji celo tega, da bi na tribunah lahko videli incidente srbskih navijačev, kot so jih slednji pripravili na zadnji kvalifikacijski tekmi v Genovi.

"To bo zelo težka tekma, saj je Slovenija ekipa, ki igra v veliki formi in z veliko entuziazma. Pomerili se bomo z ekipo, ki igra tehnično, z veliko voljo do igre. Mi moramo ponovno zgraditi temelje našega nogometa, začeti pa moramo pri mladinskih selekcijah, kot so to storili tukaj," je povedal italijanski selektor prenove, ki je moral še enkrat več braniti svojega priljubljenega varovanca Antonia Cassana.

"Da je (Cassano, op. a.) nervozen? Ne, samo veliko mu je do te tekme kot vsem nam. Antonio bi lahko dal nekaj več za to reprezentanco. Toda ne smemo pretiravati. Rekel sem mu, da je odgovoren le za svoj del naloge. Dovolj bo, če bo uporabil svoje veščine v igri ena na ena," je še dodal nekdanji trener Fiorentine.

Mediji: postava potrjena!
Italijanski mediji po novinarski konferenci Cesareja Prandellija poročajo, da je začetna postava zdaj povsem jasna in bo enaka tisti, ki so jo Italijani uigravali na pripravah v Covercianu. "Ohranili bomo tako postavo, možne so le spremembe igralnih položajev," je potrdil italijanski selektor. Postava Italije naj bi tako bila: Buffon; Maggio, Bonucci, Chiellini, Balzaretti; Motta, Montolivo, Aquilani, Mauri; Pazzini, Cassano

Prandelli, kot že rečeno, ni pobegnil niti Zahoviču, saj je enega izmed novinarskih kolegov iz Italije zanimalo, ali Italijane (Zahovič je napovedal, da bodo izgubili z 0:2) kot tako slabe zdaj dojema celoten nogometni svet: "Zavedamo se naših pomanjkljivosti, toda imamo ekipo z veliko talenta. Vsak si lahko misli, kar si hoče," je bil kratek Prandelli.

"Incidenti? Raje mislimo na Libijo in Japonsko!"
Italijanski novinarji se pred tekmo v Stožicah bojijo tudi morebitnega "slovenskega Ivana Bogdanova", saj je moral Prandelli odgovoriti tudi na vprašanje, če se morda boji, da bi se na tekmo v Ljubljano lahko infiltriral kakšen srbski navijač: "Vsi bi se morali zamisliti in pomisliti, kaj se v tem trenutku dogaja v Libiji in na Japonskem. Jutri je samo nogometna tekma," je povedal Prandelli.

Tudi tokrat je moral italijanski selektor braniti kakovost svojih varovancev, to pa je storil na precej šaljiv način: "Če kdo misli, da smo Serie B (druga liga, op .p.), potem mislim, da bomo morali kmalu registrirati naše napredovanje v Serie A. Nisem poklapan selektor – v bistvu sem ponosen. Poglejte samo (Gianluigija) Buffona. Izpadel je v drugo ligo z Juventusom, a vseeno pokazal, kako se zmaguje," je nekaj inspiracije pri kapetanu še našel Prandelli. Strokovnjak iz okolice Brescie naj bi jutri igral z "zelo napadalno postavitvijo", če je "zelo napadalno" v italijanskem slovarju sploh mogoče najti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.