Šport > Nogomet
23 ogledov

Prandelli: "Če bi bil mundial čez 20 dni, bi vzel Tottija"

Prandelli Italija Firence Coverciano selektor mikrofon EPA
Italijanski selektor Cesare Prandelli je na novinarski konferenci v Covercianu hvalil zimzelenega kapetana Rome Francesca Tottija, ki mu je pustil odprta vrata za povratek.

"Če bi bilo svetovno prvenstvo na sporedu čez 20 dni, ne bi imel dvomov: Totti bi šel na mundial," je bil na novinarski konferenci v firenški reprezentančni bazi jasen italijanski selektor Cesare Prandelli.

Upokojeni reprezentant Francesco Totti je med vikendom s predstavo iz nogometnih učbenikov, za zmago nad Interjem je s 37 leti v dresu AS Rome zabil dva gola za veliko zmago (3:0), znova razgrel debato o morebitnem povratku med "azzurre", ki jih je na lastno pobudo zapustil leta 2007.

Takšen Totti ga ne bo pustil hladnega

"Mesec pred mundialom bomo ocenili pripravljenost vseh, brez da bi pozabili na skupino igralcev, ki nam je pomagala do uvrstitve. Takrat bom sprejel končno odločitev, danes pa lahko že rečem, da me takšen Totti, fantastičen Totti, ne bo pustil hladnega," je nadaljeval Prandelli, ki so mu mediji že ponujali napadalni dvojec Totti-Mario Balotelli.

"Gotovo lahko igralec kot je Totti igra z vsemi, vsi so različni in vsi lahko igrajo z njim," je bil jasen Prandelli. Selektor je moral odgovarjati tudi na vprašanja o eksplozivnem napadalcu AC Milana, ki se je kljub novemu disciplinskemu prestopku in neumni izključitvi v prvenstvu uvrstil na njegov seznam, čeprav ga Prandelli sestavlja po strogem "etičnem kodeksu".

Nekatere reči se od zdaj ne smejo več zgoditi

"Še nikoli, ponavljam, nikoli nisem vpoklical igralca, ki bi še imel veljavno kazen. Balotelli je svojo že odslužil, šlo je za kazen treh tekem, jaz pa ne morem nalagati kazen za kaznijo. Ne bom mu dal ultimata, raje ga pogledam v oči in mu razložim, da še vedno verjamemo vanj," je še povedal Prandelli.

"Kot vedno bomo stvari rešili v slačilnici, na štiri oči, sklenili pa bomo pakt za mundial: določene reči se od sedaj naprej ne smejo več zgoditi, imamo od šest do sedem mesecev, da pokažemo, da smo pripravljeni in dozoreli zdržati pritisk, kakršnega prinaša svetovno prvenstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.