Šport > Nogomet
14 ogledov

Prandelli objavil svoj prvi seznam

Revolucija se je začela - njen vodja Cesare Prandelli. (Foto: Reuters)
1/11
Žurnal24 main
Italijanski selektor Cesare Prandelli je storil nekaj, kar se je na Apeninskem polotoku predolgo odlašalo. "Arrivederci" ostarelim zvezdam, "buongiorno" mladim! Kako bo izgledala nova Italija?

Italijanska nogometna reprezentanca se je po osvojitvi naslova svetovnih prvakov leta 2006 ujela v zanko. Vodilni se niso znali ali hoteli zahvaliti za sodelovanje že močno (pre)starim zvezdnikom in sledila sta poloma na Euru 2008 in nedavnem SP v Južnoafriški republiki. Novi selektor Cesare Prandelli je obljubil spremembe in spremembe je tudi napravil.

Na njegovem seznamu za torkovo prijateljsko tekmo proti Slonokoščeni obali je le en svetovni prvak iz Nemčije 2006 in ob odsotnosti Gianluigija Buffona in Andree Pirla tudi novi kapetan Azzurrov Daniele De Rossi. Največ novosti se je zgodilo v napadu, kjer sta si premierni vpoklic prislužila problematični Mario Balotelli (Internazionale) in Amauri (Juventus), po dobrih igrah v Sampdorii in ureditvi zasebnega življenja pa se v modro majico vrača še en "enfant terrible" - Antonio Cassano! Tu so še "sveži" branilci Marco Motta, Davide Astori, Stefano Lucchini, Luca Antonini in Cristian Molinaro ter vezist Andrea Lazzari. Selektor je "spregledal" Antonia Di Nataleja in Gianluco Zambrotto, kar bi lahko pomenil konec njunih reprezentančnih karier.

Prandellijev seznam:

Vratarji: Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo), Emiliano Viviano (Bologna)

Branilci: Luca Antonini (AC Milan), Davide Astori (Cagliari), Leonardo Bonucci (Juventus), Mattia Cassani (Palermo), Giorgio Chiellini (Juventus), Stefano Lucchini (Sampdoria), Cristian Molinaro (VfB Stuttgart), Marco Motta (Juventus)

Vezisti: Daniele De Rossi (AS Roma), Andrea Lazzari (Cagliari), Claudio Marchisio (Juventus), Ricardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Juventus)

Napadalci: Amauri (Juventus), Mario Balotelli (Inter Milan), Marco Borriello (AC Milan), Antonio Cassano (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli), Giuseppe Rossi (Villarreal)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.