Šport > Nogomet
13 ogledov

Prandelli: "Težav z navijači v Srbiji ne bo!"

Cesare Prandelli na novinarski konferenci pred tekmo s Srbijo EPA
Slovenska nogometna reprezentanca se je v ponedeljek zbrala na Ptuju, še isti dan pa bo v Kidričevem opravila s prvim treningom v sklopu priprav na tekmo proti Srbiji naslednji torek. "Orle" še pred gostovanjem v Ljudskem vrtu čaka domača tekma z Italijo na beograjski Marakani, kamor se prvič po kazni zaradi incidentov v Genovi vračajo domači navijači. "Nimamo nikakršnega strahu pred tekmo v Beogradu," napoveduje selektor Italije Cesare Prandelli.

Spomini na incidente v Genovi, kjer je bila tekma med Italijo in Srbijo zaradi huliganizma slednjih odpovedana, so že precej zabrisani, spet pa so povsem oživeli pred gostovanjem azzurov v Beogradu. Selektor Cesare Prandelli je na ponedeljkovi novinarski konferenci v Covercianu zatrdil, da se njegovi varovanci ne bojijo napetega ozračja Marakane, ki bo prvič po kazni Evropske nogometne zveze (Uefa) zaradi genovskih incidentov odprta za javnost.

"Nimamo nikakršnega strahu pred tekmo v Beogradu. Z njihovimi navijači ne bo nikakršnih problemov," je povedal Prandelli. "Srbija potrebuje zmago, mi pa smo že uvrščeni. Ne špekulirajmo o rezultatu, ampak pričakujem dobro predstavo." V petek bo Slovenija seveda navijala za zmago Italijanov, saj bi se Srbi s tremi točkami že uvrstili v dodatne kvalifikacije, tudi točka pa bi bila dovolj, da je varovanci Matjaža Keka ne bi mogli več ujeti.

Prandelli je še izrazil zadovoljstvo nad vedno boljšim in bolj zrelim Mariem Balotellijem, ki je pri Manchestru Cityju, kot kaže, le našel svoj mir in zadel na zadnjih nekaj zaporednih tekmah. "Videti je malce bolj miren. Upam, da mi bo povzročil dilemo pri izbiri začetne enajsterice. To je pomemben trenutek zanj," je še pristavil Prandelli. Pablo Osvaldo (AS Roma), Simone Pepe (Juventus), Alessio Cerci (Fiorentina) in Ezequiel Schelotto (Atalanta) so po selektorjevih besedah pripravljeni, da v primeru novih grehov zamenjajo problematičnega Balotellija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.