Šport > Nogomet
9 ogledov

Prašnikar: "V Belfast dvignjene glave"

Robert Pevnik Bojan Pra%C5%A1nikar Prasnikar Žurnal24 main
Bivši mentor Matjaža Keka Bojan Prašnikar je že okusil slast zmage nad Italijani, zato pa to ni uspelo njegovemu nasledniku, saj je Slovenija izgubila z 0:1. "Bitka je izgubljena, vojna ne," pravi trikratni selektor.

"Želeli smo več, kot je na koncu izpadlo. Italija nas je v marsičem presenetila s svojo dobro igro. Presenetljivo koraka v pravo smer – je dinamična, gibljiva ekipa, ki ne igra klasičnega italijanskega nogometa. Pokazala je strašen premik v glavah glede na prejšnjo reprezentanco. Nismo odigrali po pričakovanjih. Če bi bili na ravni Slovenije iz nekaterih prejšnjih tekem, bi se lahko kosali z Italijo, tokrat smo pokazali malo od tistega, kar smo sposobni," je svoj vtis s tekme proti Italiji z bralci zurnala24.si podelil nekdanji slovenski selektor Bojan Prašnikar in se nato lotil podrobnejše analize.

"Italijani so narekovali način igre, posledično so se hitro odzvali po izgubljenih žogah, zato je prevladoval občutek, da smo bili nemočni v vezni vrsti, saj je veliko odbitih žog prihajalo v ta prostor. Italijani so jih dobivali in bili tako lahko več pri žogi. Strpno so gradili napade, niso 'bezljali', ampak poskušali do pravih priložnosti priti po sistemu," je prepričan nekdanji mentor zdajšnega selektorja Matjaža Keka pri Mariboru.

Po prvih vibracijah javnosti je čutiti, da je ta nezadovoljna, čeprav zagotovo ni stvarno pričakovati, da bo Slovenija – četudi je bila udeleženka SP – rušila vse pred sabo. Navsezadnje je Italija tudi štirikratni svetovni prvak: "Naenkrat smo  do reprezentance postali zahtevni. Res je, da smo odigrali nekaj zelo težkih tekem, ki pa jih je težko ponavljati. Posebej proti nasprotniku, kakršen je Italija. Ta je pred nami na svetovni lestvici. Ima igralce, ki nenehno nastopajo v močni ligi, kjer se morajo venomer dokazovati in imajo velik potencial. S tega vidika je minimalen poraz z Italijo logičen splet okoliščin. Čeprav so bile naše želje drugačne, saj se zavedamo, da bo brez teh točk težko nadaljevati kvalifikacije."

Kako v nadaljevanju? Koliko je že zamujenega? Kaj bo ključno v prihodnjih tekmah? "Italija je potrdila status izrazitega favorita v skupini. Ostaja boj za drugo mesto. Medsebojna srečanja bodo izjemno pomembna. Že tekma v Belfastu je lahko ena ključnih za drugo mesto. V dodatne kvalifikacije gre najboljših osem drugouvrščenih ekip v skupinah, ena celo izpade. Najprej moramo biti drugi v skupini in nato tudi točkovno visoko. Severna Irska nas je presenetila v Mariboru in to bo treba nadoknaditi, čeprav smo se iz Beograda vrnili s točko," se položaja zaveda Prašnikar, ki stavi na hrabrost: "Izgubljena je bitka, vojna pa vsekakor ne. Že v torek je nova priložnost in v ta spopad moramo iti z dvignjeno glavo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.