Šport > Nogomet
291 ogledov

Praznični "derbi device Marije" poglobil krizo Handanovićevega Interja

Cutrone Skriniar Handanović AC Milan Inter Epa S tem strelom je Patrick Cutrone matiral Samirja Handanovića.
V četrtfinalu italijanskega pokala je bil odigran 220. milanski mestni derbi.

220. Derby Della Madonnina je ponudil veliko dinamike in priložnosti, po podaljšku je zmago odnesel AC Milan (1:0), ki je bil na srečanju v vlogi gostitelja. Za Inter je vso tekmo branil Samir Handanović, črno-modri so po odličnem začetku sezone zašli v krizo, saj so v Serie A padli z vrha, sedaj pa se poslovili še od pokalnega tekmovanja.

V prvem polčasu se je Handanović dvakrat izkazal. V 18. minuti izvrstno ubranil poskus Giacoma Bonaventure z glavo, deset minut kasneje pa ustavil še nevaren udarec Susa. Tudi Inter je pretil: sodniki so sredi polčasa upravičeno razveljavili gol Ivanu Perišiću, Mauro Icardi je bil ob strelu z glavo nenatančen.

Prva priložnost v nadaljevanju je pripadla Interju, vratar Antonio Donnarumma (zamenjal je svojega brata Gianluigija) je preprečil veselje Joãu Máriu, Portugalec se je znašel v mat poziciji. Milan bi lahko povedel prek Bonaventure, ta ni znal kaznovati malce slabše reakcije Handanovića ob predložku, veliko sreče pa je imel Inter tudi v 79. minuti, ko je strel Susa z razdalje končal v prečki. "Nerazzurri" bi do zmage lahko prišli po dveh akcijah Perišića, v eni je bil Hrvat preveč sebičen, v drugi odbitka po njegovem poskusu v mrežo ni uspel pospraviti Antonio Candreva.

Srečanje se je prevesilo v podaljšek, v katerem je bil aktivnejši Milan. Pobuda se je "rossonerom" obrestovala v 104. minuti, ko je razpoloženi Suso z domiselno podajo našel vtekajočega Patricka Cutroneja, mladenič je iz bližine matiral nemočnega Handanovića in prinesel zmago svojemu moštvu.

jan oblak Znana lokacija Šport Kakšni tropski otoki, Jan Oblak oddih poiskal povsem drugje ...

AC Milan se bo v polfinalu pomeril z Laziem, Rimljani so v torek na svojem stadionu z minimalnim izidom ugnali Fiorentino (1:0). 

Preostala četrtfinalna obračuna bosta odigrana prihodnji teden. Atalanta z Josipom Iličićem in Jasminom Kurtićem bo gostovala pri Napoliju, v prestolnici Piemonta pa bo Juventus v mestnem derbiju pričakal Torino.

Benjamin Verbič Dolce vita Šport V tako privlačni družbi uživa Benjamin Verbič

Coppa Italia, četrtfinale:

AC Milan - Inter 1:0* (0:0, 0:0)
Cutrone 104.

Lazio - Fiorentina 1:0 (1:0)
Lulić 6.

2. januar:
Napoli - Atalanta

3. januar:
Juventus - Torino

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.