Šport > Nogomet
1018 ogledov

Pred tremi tedni ga je zadela strela, zdaj pa...

Ivan Zaborovski Reševalni pas/Twitter
Nesreča s srečnim koncem.

Pred tremi tedni se je 16-letni nogometni vratar Ivan Zabororovski ogreval na treningu svojega kluba Znamja Truda, ko ga je zadela strela. Mladenič je nepremično obležal. Dve minuti ni dihal, a so ga trenerji oživili z masažo srca in umetnim dihanjem. Kasneje je bil prepeljan v bolnišnico, kjer so ga zdravniki dali v umetno komo.

"Doktorji so dejali, da je rojen pod srečno zvezdo. Še zdaj ne morem dojeti," je dejala Ivanova sestra Karina. "Na vratu ima brazgotino, kjer je strela treščila v njegovo verižico. Ima tudi poškodovana pljuča," pa je lokalnim medijem povedalo njegovo dekle Jelena.. 

Vse skupaj se je za mladega ruskega čuvaja mreže sicer dobro končalo, le dobrih 20 dni kasneje je že treniral. "Nekaj časa sem težko dihal, ampak to je bilo tudi vse," je za Reuters izjavil Zaborovski, ki se nesrečnega dogodka sicer ne spominja. "Zdaj je boljše in boljše. Stvari se vračajo v normalo," je še dodal.

Mladenič je po vrnitvi sicer v torek podpisal tudi prvo profesionalno pogodbo z ruskim tretjeligašem. "Ivan je zelo nadarjen vratar," je ob sklenitvi sodelovanja dejal trener Anton Basov. 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.