Šport > Nogomet
34 ogledov

Pred vrata bi ''parkiral avtobus''

jose mourinho EPA
Trener Chelseaja José Mourinho je po porazu proti Sunderlandu (1:2) priznal, da se vse bolj nagiba k obrambni igri, čeprav to ni njegova prva izbira.

Chelsea je v četrtfinalu angleškega ligaškega pokala (Capital One Cup) izpadel proti Sunderlandu, zadnji ekipi angleške Premier League.

José Mourinho po tekmi ni želel s prstom kazati na svoje nogometaše, priznal pa je, da razmišlja o taktičnih spremembah. ''Morda bi lahko to popravili tako, da ne bi prejemali golov. Morda bi se morali posluževati drugačne taktike in prejeti manj zadetkov. Če imaš napadalno ekipo in ne dosežek dovolj golov za zmago, potem je morda obrambni pristop bolj pravilen. S tem bi prejeli manj zadetkov in zmagali s tistimi nekaj goli, ki jih dosežemo,'' je povedal portugalski strateg, ki si želi, da bi modri še naprej igrali napadalen nogomet.

Priložnost na priložnost, a golov ni

''Obrambna igra ni nekaj, kar sem imel v mislih pri sestavi ekipe. Želimo si, da bi ekipa še naprej igrala tako, kot igra. Želimo si napredka, a na podlagi igre, ki jo igramo sedaj. Doseči moramo več zadetkov, saj se na igrišču počutimo zelo dobro. Zlahka dobivamo posest in ustvarjamo priložnosti. Imeli smo veliko priložnosti, da bi zadeli, vendar nismo,'' je razočarano pripomnil Mou.

Chelsea je bil v 46. minuti z eno nogo že v polfinalu, ko je nogometaš Sunderlanda Lee Cattermole dosegel avtogol, nato pa sta preobrat v zaključku rednega dela oziroma drugega podaljška zrežirala Fabio Borini in Ki Sung-yueng.

''V Premier League nisem izgubili niti ene tekme, kjer bi nasprotnik igral bolje od nas. Izgubil sem v Ligi prvakov - Basel je igral bolje od nas na tekmi, na kateri nismo pokazali ničesar in smo bili za to kaznovani v zadnjih minutah. Vse ostale tekme - Sunderland, Stoke, Newcastle, Everton - so imele isti scenarij. Priložnosti in priložnosti in nogomet in nogomet, a premalo golov,'' je zaključil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice