Šport
19 ogledov

Predsednik kluba zaklenil sodnike v garderobo

Navijači Trabzonspor EPA
Predsedni turškega Trabzonspora Ibrahim Ethem Haciosmanoglu je v garderobo zaklenil sodnike, izpustil pa jih je šele po posredovanju prvega moža Turčije Recepa Tayyipa Erdoğana.

Predsednik Trabzonsporja Ibrahim Ethem Haciosmanoglu in še nekaj vodilnih mož kluba so si prislužili dolge suspenze, saj so na svojem stadionu v garderobo zaklenili sodnike. Haciosmanogluja je ujezil glavni delilec pravice Cagatay Sahan, ki ob zaključku tekme ni dosodil enajstmetrovke za domači klub. Ta je prejšnjo sredo tako le remiziral Gaziantepsporjem (2:2). Prvi mož turškega prvoligaša je nato naročil, da se sodniki zaklenejo in da morajo preživeti noč v garderobi.

"Varnostnikom na stadionu sem naročil, da sodnike ne smejo izpustiti do jutra, a me je poklicala zelo pomembna oseba in mi dejala, da naj ne povzročam sramote po Turčiji in svetu," je o incidentu dejal Haciosmanoglu in dodal, da je tako ukrepal le zaradi varnosti sodnikov. "Naš cilj jih je bil zavarovati pred navijači v Trabzonu. Poskrbeli smo tudi, da so brez težav zapustili mesto," so v klubu sicer zapisali v izjavi za javnost.

Obrazložitev pa ni zadovoljila turške nogometne zveze, Haciosmanoglu je bil suspendiran za 280 dni, plačati pa bo moral tudi nekaj več kot 48.000 evrov kazni. Klubska direktorja Yakup Aslan in Ali Uzunay svoje funkcije en bosta smela opravljati 410 dni, Koksal Guney, Omer Demir, Ali Kemal Basaran, Onur Incehasan, Seyfettin Tayfun Kahyaoglu in Mehmet Terzi pa leto dni. Vsa osmerica bo morala odšteti vsote med 63,5 in 85 tisoč evri. Klub bo moral naslednji dve domači tekmi odigrati tudi pred praznimi tribunami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.