Šport > Nogomet
463 ogledov

Murašem pokalna krona in odskočna deska v Evropo

NK Mura/Twitter
Nogometaši Mure so zmagovalci pokala Slovenije, potem ko so v finalu na Brdu pri Kranju premagali drugoligaša Nafto 1903 z 2:0 (0:0).

Prekmurski finale pokala se je pričakovano končal s slavjem črno-belih iz Murske Sobote, ki bodo tako igrali v kvalifikacijah za evropsko ligo v prihodnji sezoni. Drugoligaša iz Lendave, ki je prvič igral v finalu, so ugnali po zadetkih Amadeja Maroše in Žana Karničnika. Murska Sobota je tako prišla do druge pokalne zmage po sezoni 1994/95.

Prvi polčas v nogometnem centru na Brdu pri Kranju ni ponudil posebej razburljivega nogometa. Pričakovano so imeli Sobočani več žogo v svoji posesti in večino tega dela igre tudi pobudo, medtem ko so imeli Lendavčani, ki so pogrešali kaznovane Mitjo Noviniča, Jako Bizjaka in Vedrana Vinka, nekaj boljših minut sredi polčasa.

A ne enim ne drugim ekipi ni uspelo priti do posebej lepe priložnosti. Pri Muri je v tretji minuti z 20 metrov poskusil Luka Bobičanec, a je branil Florijan Raduha, v 35. pa je Matic Maruško iz bližine z desne strani zatresel le zunanji del mreže. Pri Nafti pa je edini nevarnejši poskus sprožil Mihael Rebernik v 22. minuti, Matko Obradović pa ni imel težjega dela.

So pa Sobočani povedli že v 48. minuti, potem ko je Nino Kouter poslal žogo v kazenski prostor, Amadej Maroša pa je pred vrati žogo po tleh poslal v mrežo. Tudi po zadetku je bila Mura boljša na igrišču, med drugim je v 68. minuti poskusil Žan Karničnik, a je bil Raduha na mestu.

V 70. minuti pa so imeli eno redkih priložnosti dotlej tudi Lendavčani, ko je do strela z dobrih desetih metrov prišel Rebernik, a je Obradović žogo ukrotil. Tri minute pozneje je Mura podvojila prednost, z leve je podal Maroša, iz bližine pa je nato zadel Žan Karničnik.

V 77. minuti je imela novo priložnost Nafta, ko je z glavo streljal Rok Pirtovšek, izkazal pa se je Obradović. Na drugi strani je svoje delo dobro opravil tudi Raduha v 82. minuti, ko je ustavil poskus Tomija Horvata, kar je bila zadnja prava priložnost tekme.

Izjavi po tekmi:

Ante Šimundža, trener Mure: "Pričakovali smo takšno tekmo, trdo, obrambno z Naftine strani, ampak smo se na to tudi pripravili. Vloga favorita je v prvem polčasu malce delala težave, sicer pa smo prevladovali od začetka do konca, tako da je osvojitev pokala povsem zaslužena. Ta pokal je samo nagrada za doslej in motivacija in smer za naprej. Ponosni smo na to."

Dejan Dončić, trener Nafte 1903: "Ponosen na fante, v prvem polčasu smo bili disciplinirani, nevarni iz protinapadov, zavedali pa smo se, da moramo zdržati v prvih desetih, petnajstih minutah drugega polčasa. A smo dobili gol. Nekaj se je porušilo, toda smo se trudili postaviti nazaj, se odprli in prejeli še drugi zadetek. Fantje so dali maksimum. Poznala se je odsotnost treh igralcev, posledično nismo bili toliko nevarni. Je pa vsak finale neka izkušnja, tudi v klubu lahko vidijo, da gremo v pravo smer. Mislim, da smo se tudi slovenski javnosti dobro pokazali in bomo naredili vse, da pridemo v prvo ligo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice