Šport > Nogomet
9332 ogledov

Premagali svetovne prvake, doma doživeli šok

južna koreja Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Južne Koreje so ob vrnitvi v domovino doživeli hladen sprejem.

Južnokorejska reprezentanca je poskrbela za največje presenečenje svetovnega prvenstva v nogometu, ko je v zadnjem krogu skupinskega dela šokirala Nemčijo (2:0) in branilce naslova predčasno poslala domov.

Nemčija je v prvem krogu mundiala izpadla prvič po letu 1938.

Skupina F Šport Nemčiji se to ni zgodilo kar 80 let

Južnokorejci so bili po zmagi nad evropsko nogometno velesilo v sedmih nebesih, pa čeprav jim uspeh ni zagotovil napredovanja v osmino finala.

 | Avtor: Epa Epa

Nogometaše je ob vrnitvi v domovino na letališču Incheon International Airport pričakalo približno 500 navijačev, med njimi pa je bilo tudi nekaj takšnih, ki z razpletom prvenstva niso bili povsem zadovoljni.

Vzdušje je bilo sicer precej boljše kot pred štirimi leti, ko so nogometaše ob vrnitvi iz Brazilije na letališču obmetavali s karamelnimi bonboni, kar v južnokorejski kulturi velja za veliko žalitev.

Tudi letos brez obmetavanja ni šlo, saj je proti nogometašem poletelo nekaj jajc in celo blazin. Očitno se nekateri niso strinjali z oceno svetovnih športnih medijev, ki so Južnokorejce opisovali kot eno izmed velikih senzacij prvenstva. 

Nogometaši so bili nad ravnanjem peščice navijačev ogorčeni.

Azijska reprezentanca je v Rusiji izgubila proti Švedski (0:1) in Mehiki (1:2) ter premagala Nemčijo (2:0). Med Južnokorejci sta na prvenstvu najbolj blestela napadalec Tottenhama Son Heung-min, ki je dosegel dva zadetka, in vratar Cho Hyun-Woo.

"Nismo se želeli vrniti domov pred julijem, zato smo razočarani, da smo že junija tukaj. Radi bi se zahvalili navijačem za podporo. Brez njih ne bi mogli doseči takšnega čudeža," je dejal selektor Shin Tae-yong.

"Hvala vsem, ki ste prišli," je dejal Son, ki bi ga skoraj zadelo eno od jajc. "Navijačem se opravičujem, ker nismo izpolnili obljube, a zmaga nad Nemčijo nam vliva nekaj upanja. Ne bomo spali na lovorikah, ampak bodo trdo delali naprej," je povedal nogometaš Tottenhama.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.