Šport > Nogomet
84 ogledov

Wengerja pozdravili s pozivi k odstopu

arsenal navijači EPA
Arsenal je na tekmi 36. kroga Premier League premagal Norwich City (1:0) in na ligaški lestvici spet pobegnil Manchester Cityju. Leicester City si lahko že v nedeljo zagotovi naslov državnega prvaka.

Topničarji so z zmago proti Norwichu povečali svoje možnosti, da sezono končajo med štirimi najboljšimi ekipami angleškega prvenstva, ki lahko računajo na vstopnico za prihodnjo sezono Lige prvakov.

Navijači domačega kluba so pred tekmo uprizorili vnaprej pripravljeni protest proti trenerju Arsenu Wengerju, ki ga pozivajo, naj se po dveh desetletjih umakne s položaja.

Norwich je po porazu nazadoval na 19. mesto lestvice, potem ko je Sunderland iztržil točko na srečanju s Stoke Cityjem (1:1). Črne mačke se kljub izenačujočemu zadetku Jermaina Defoa niso izognile nevarnosti izpada v drugo ligo.

Newcastle United se je po zaslugi zmage nad Crystal Palaceom (1:0) prvič po februarju prebil izven cone, ki vodi v drugorazredno tekmovanje.

West Ham United se je po zaslugi gol razlike zavihtel pred Manchester United, ki bo v nedeljo skušal Leicester Cityju preprečiti predčasno osvojitev prvega naslova v klubski zgodovini.

Everton je zabeležil prvo zmago na zadnjih osmih ligaških tekmah in tako razbremenil pritisk na trenerja Roberta Martineza. Nogometni kolektiv iz Liverpoola je na lestvici uvrščen na enajsto mesto, za aktualnim prvakom Chelseajem, ki je deseti.

Premier League, 36. krog:

Everton : AFC Bournemouth 2:1 (1:1)
Cleverley 7., Baines 64.

Newcastle United : Crystal Palace 1:0 (0:0)
Townsend 58.

Stoke City : Sunderland 1:1 (0:0)
Arnautović 50.; Defoe 90./11m

Watford : Aston Villa 3:2 (1:1)
Abdi 45., Deeney 90., 93.; Clark 28., Ayew 48.

West Bromwich Albion : West Ham United 0:3 (0:2)
Kouyate 34., Noble 45., 79.

Arsenal : Norwich City 1:0 (0:0)
Welbeck 59.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.