Šport > Nogomet
1323 ogledov

Premier League se vrača: Angleži že določili datum!

Premier League trofeja Epa
Eno najbolj popularnih športnih tekmovanj bo čez nekaj tednov ponovno aktivno.

Ena zadnjih vrhunskih evropskih nogometnih lig, ki se je sprijaznila s prisilnim počitkom zaradi COVID-19, je bila angleška Premier League.

Angleži veliko dajo na tradicijo in nogometno prvenstvo želijo na vsak način ustrezno končati. Svoje pa seveda, kot ponavadi, zahtevajo tudi sponzorji.

MŠK Žilina Posledice Šport V stečaj zaradi koronavirusa že prvi klub

Tako se je vseh 20 klubov Premier League strinjalo, da se bo sklepni del sezone začel odvijati v prvih dneh maja. Sedaj mora sklep klubov potrditi še britanska vlada oziroma tamkajšnje zdravstveno ministrstvo, in sindikat britanskih profesionalnih nogometašev.

Igralo naj bi se pred praznimi tribunami, tekmovanje pa naj bi bilo zaključeno 12. julija, poroča Daily Mail.

Liverpool Lestvica Šport Toliko so vredne zasedbe najboljših klubov

Liga s prodajo pravic do televizijskih prenosov vsako leto zasluži več kot tri milijarde evrov. Angleški mediji poročajo, da se pogodbe z medijskimi partnerji iztečejo ob koncu julija in da bi v primeru manjšega števila tekem od predvidenega liga utrpela finančni udarec v višini 850 milijonov evrov.

Obenem je Angleška nogometna zveza (FA) nižjeligaškim klubom, ki so se odločili za odpoved tekoče sezone, zagrozila s finančnimi sankcijami.

Evropska nogometna zveza (UEFA) bo v sredo sporočila nove informacije glede zaključka Lige prvakov in Lige Evropa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.