Šport > Nogomet
27 ogledov

Prestopna bomba: Vidmar v Olimpijo!

Nejc Vidmar Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Vratar Domžal se bo preselil k vodilni ekipi Prve lige Telekom Slovenije.

Vratar Nejc Vidmar se bo iz Domžal preselil k trenutno vodilni ekipi slovenskega državnega prvenstva - ljubljanski Olimpiji, poroča spletni portal Nogomania.

"Dogovorili smo se. Pogajanja so bila dolga in naporna. Čaka nas še postopek formalizacije, šele tedaj bo prestop uradno zaključen. Smo pa izjemno blizu. Govorimo o dnevu, dveh," je za omenjeni portal dejal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Pogajanja so se vlekla kar nekaj časa. "Prva ponudba Olimpije je bila res nizka. Zadeva je bila sicer ves čas odprta, iskali smo kompromis. Zdaj pa smo zadovoljni. Zagotovili smo si dobro nadomestilo, tudi variabilni del in odstotke od naslednje prodaje. Gledano z naše strani je to zelo dober posel, ki se sklada z našo filozofijo," je za Nogomanio dodal Oražem, ki se je pred nekaj dnevi poslovil tudi od kapetana Nejca Skubica.

Če bo variabilni del finančnega nadomestila v celoti izplačan (za kar morata Vidmar in Olimpija nizati uspešne predstave), potem bi lahko odškodnina krepko presegla pol milijona evrov.  

Z rekordom do reprezentance

Vidmar je v preteklih letih v Domžalah pustil globok pečat. Je lastnik rekorda po številu minut brez prejetega zadetka (1002 minuti) v Prvi ligi, to mu je uspelo v pretekli sezoni. 

Dobre predstave so ga pripeljale tudi do vpoklica v člansko reprezentanco, kjer mu je Srečko Katanec ob Samirju Handanoviću in Janu Oblaku dodelil vlogo tretjega vratarja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.