Šport > Nogomet
393 ogledov

Pretres pri naših sosedih! Vodilni ekipi odvzeto 12 točk!

LASK Linz Profimedia
Ambicije vodilne ekipe so se sesule v prah...

Vodilna ekipa avstrijske najmočnejše nogometne lige LASK Linz je bila drastično kaznovana, ker je izvajala ekipne treninge pred dovoljenim terminom. Zdaj že bivši vodilni ekipi so namreč odvzeli kar 12 točk, plačati pa bo morala tudi 75.000 evrov kazni.

LASK-u so sicer v praksi odvzeli 6 točk, saj se pred končnico točke, ki so jih ekipe osvojile v rednem delu, prepolovijo, tako da bi na novi lestvici imel LASK 6 točk več, kot pa zdaj ko jih je doletela kazen.

Disciplinski Senat Bundeslige je odločitev sprejel z obrazložitvijo, da je je LASK deloval v nasprotju z osnovnimi načeli fair-playa.

Klub iz Linza je namreč izvajal ekipne treninge v času, ko je avstrijska vlada v boju proti širjenju koronavirusa dovolila le treninge v manjših skupinah.

LASK Linz | Avtor: Profimedia Profimedia

V javnosti se je nato pojavil celo posnetek teh treningov, tako da so vsi klubi avstrijke Bundeslige zahtevali hudo kazen zaradi nešportnega obnašanja, saj naj bi s tem načinom treninga ekipa LASK-a dosti bolje pripravljena pričakala nadaljevanje sezone.

Z odvzetjem 12 točk je ekipa iz Linza tudi izpustila prvo mesto na tabeli, katerega je prevzel šestkratni zaporedni prvak Red Bull Salzburg. Rdeči biki imajo tako pred zadnjimi 10 krogi tri točke prednosti pred LASK-om.

Pri LASK-u se bodo na odločitev še pritožili.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.